SCÜ Matbaası, Salgın Döneminde de Kitap Basımına Devam Etti

Salgının oluşturduğu tüm olumsuzluklara rağmen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Matbaasında yaklaşık 2 yıl içerisinde, farklı bilim dalları ile alâkalı 28 kitabın basımı gerçekleştirildi. 

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın göreve gelmesinden itibaren çeşitli alanlarla alâkalı 40 kitap, SCÜ Matbaasında basılmıştı. Ayrıca 2016-2019 yılları arasında Üniversitede yapılan sempozyum ve kongre gibi bilimsel toplantıların bildirileri de SCÜ Matbaasında basılarak ilgili yerlerin ve kişilerin istifadelerine sunulmuştu.

 

Çalışmalarına, salgın döneminde de tüm olumsuz şartlara rağmen devam eden Üniversite Matbaasında, farklı alanları ilgilendiren 28 kitabın basımı gerçekleştirildi.

SCÜ Matbaası tarafından basılan kitaplar arasında; Ahi Evran, Geçmişten Günümüze Sivas Fotoğrafhaneleri, Her Yönüyle Kanser, Covid-19 Salgın Yönetimi, Kadı Burhaneddin Kitabı, Mehmet Akif Sempozyumu, Millî Mücadelede Atatürk ve Doktorlar, Sivas Kent Araştırmaları Kaynakçası, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği… gibi farklı alanlarla alâkalı eserler bulunmaktadır. 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Matbaa sorumlusu Hilmi Özyazıcı, 1990 yılından beri matbaanın sorumlusu olarak çalıştığını ifade ederek, “Salgının başlangıcından itibaren 28 eseri matbaamızda bastık. Bir kurum matbaası olarak bu bizim için son derece gurur verici bir durumdur. Edebî, dinî, tıp alanları başta olmak üzere birçok alanı ilgilendiren eserlerin yanı sıra Şehrimizin tanıtımına da katkıda bulunacak çok sayıda kitap bastık ve basmaya devam ediyoruz.” dedi. Açıklamasının devamında Özyazıcı, kitap basımının yanısıra Üniversite Hastanesini, fakülteleri, yüksekokulları ve meslek yüksekokullarını ilgilendiren evrakın, broşürlerin ve tanıtım kitapçıklarının basımını da gerçekleştirdiklerini ifade etti. 



Haber Tarihi : 01.10.2021

AYLARA GÖRE HABERLER