Kadroya Geçen Çalışanlarımızın Sevincine Ortak Olduk

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Üniversite yönetimi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile alt işveren işçilerin kamuda istihdamı için yapılan düzenlemeyle Üniversitemiz bünyesinde kadroya geçen işçilerimizin sevinçlerini paylaşmak üzere Taha Akgül Spor Salonu’nda onlarla bir araya geldi.


Program öncesi konuşan Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş, “Öncelikle kadroya geçmenizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. Özellikle iki kişiye teşekkür etmek istiyorum. Birincisi Ülkemizin Başkomutanı Sayın Cumhurbaşkanımız. Kendim adına, sizlerin adına, kurumum adına teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürü Sayın Rektörümüze ediyorum. Kadroya geçiş sürecinde işlemleri hızlandırmamızın ve arkadaşlara her türlü kolaylığı sağlamamız hususunda bizlere talimat verdi. Bizler de tüm arkadaşlarımızla yardımcı olmaya çalıştık. Bundan dolayı da yine Sayın Rektörümüze sizlerin ve kurumum adına teşekkür etmek istiyorum. Bugün sizlerin günü. Allah hayırlı uğurlu etsin. Rabbim mahcup etmesin. “ ifadelerine yer verdi.


Kadroya geçen çalışanlar adına konuşan Ahmet Alakoç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu çalışmayı yaparak 1 milyona yakın insanı sevindiren yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Uzun yıllardır beklediğimiz bu müjde bizleri ve ailelerimizi oldukça mutlu etti. Çünkü taşeron çalışma sistemi yeterince tatmin edici olmadığı gibi çalışma azmimizi sekteye uğratan bir sistemdi. Bu da verimimizi düşürmekte ve işimize yeterince odaklanamamıza neden oluyordu. Ülkemiz ve Üniversitemiz için bundan sonra daha çok çalışıp daha güzel işler başarmak istiyoruz. Ülkemizin daha iyi yerlere gelmesini arzuluyoruz. İnsanlarımız buna fazlasıyla layıklar. Bundan sonraki çalışma hayatınızda siz değerli arkadaşlarıma başarılar diler, bizler için yaptıkları çalışmalardan dolayı Rektörümüze ve Üniversite yönetimimize teşekkür ederim.” dedi.


Kadroya geçen çalışanlarımıza hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Öncelikle hepinizin kadroya geçişinizi yürekten tebrik ediyor, bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar diliyorum. Biz insan odaklı çalışmayı, personelimizin daha iyi şartlarda görevlerini yapmalarını arzu eden bir yönetimiz. Çünkü biliyoruz ki, personelimizin şartları iyileştikçe onların çalışma azmi ve şevki daha da artacaktır. Biz göreve gelmeden önce şirket çalışanlarımız personel yemekhanesinde yemek yiyemiyorlardı. Yönetime geldikten sonra bu ayrımı ortadan kaldırdık. Tüm personelimiz yemekhaneden faydalanabilmektedir. Şirket çalışanlarımızın özel günlerinde yanlarında olduğumuzu göstermenin gerekliliğine inancımızdan, onlar kadroya geçmeden önce doğum günlerini kutluyorduk. Şirket çalışanlarımız personel servislerinden yararlanmakta sıkıntılar yaşıyordu. Yaptığımız çalışmalarla bu sıkıntıyı giderdik. Kadroya geçen personelimiz yakın zamanda personel kimlik kartlarını temin edecekler. Yine personelimiz maaş promosyonundan faydalanacak. Bunun için görüşmelerimiz devam ediyor. En yakın zamanda sonuç alacağımıza inanıyorum. Sendikalarla kadroya geçen işçilerimiz için toplu iş sözleşmesi yapacağız ve özlük haklarının daha iyi olması için gerekli gayreti göstereceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın.


Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ve ilgili bakanlıkların özverili çalışmaları sayesinde yaklaşık 1 milyona yakın taşeron işçi kadroya geçti. Bu gelişme, sadece sizler için değil ülke ekonomisi için de olumlu bir gelişmedir. Çünkü ekonomik zorlukları düşünmeden verimli bir şekilde çalışan insanların olduğu bir ülke daha iyi yerlere gelecektir düşüncesindeyim.


Bundan sonra size düşen, eskisinden daha çok ve disiplinli bir şekilde çalışarak Üniversitemizi, ilimizi ve ülkemizi hep beraber layık olduğu güzel günlere taşımak olacaktır.” dedi.


Program sonunda kadroya geçen çalışanlarımız adına evrak kayıt biriminde çalışan Canan İnan         Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a çiçek takdim etti.

 



Haber Tarihi : 13.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER