Sivas Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısı

Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği tarafından Sivas Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Üniversitemiz Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Öztemur, Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Şahin, akademisyenler ve davetliler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Öztemur’un açış konuşması ile devam etti.

 

Öztemur konuşmasında ilimizin Cumhuriyet açısından önemli bir şehir olduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi Sivas, Cumhuriyet’in temelleri için en önemli kilometre taşlarından birisidir. Gazi Mustafa Kemal Paşa 108 gün Sivas’ta kaldı. Kurtuluş Savaşı’nın plan ve projelerini burada yaptı. Biz Üniversite olarak Dr. Hikmet Boran’ın da anısına bağlıyız. En büyük konferans salonumuza onun adını verdik ve hâlen kullanmaktayız. Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği’nin Samsun ve Erzurum’dan sonra 3’ncü toplantısı ilimizde gerçekleştiriliyor.” dedi.

 

Sivas Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji toplantısının Sivas’ta yapılmasından dolayı yaşadığı gururu dile getiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, “Böyle anlamlı bir haftada Selçukluya ve Millî Mücadele’ye baş şehirlik yapmış Sultanşehir Sivasımızda, Üniversitemizde sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Millî Mücadele’nin meşalesinin tekrar yandığı tarihin 100’üncü yılında ülke olarak çok heyecanlıyız. Millî Mücadele’nin başlangıcında ve Cumhuriyetin yükselmesinde çok önemli katkıları bulunan hekimlerimizin bugün de aynı ruh içerisinde hareket ettiğini, Tıbbiyeli Hikmet’lerin hâlâ aramızda olduğunu ve yaşadığını burada bir kez daha görüyorum ve gururlanıyorum. Özellikle bu toplantının ilimizde yapılmasında katkısı olan Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Şahin ise, Osmanlının son döneminden Sivas Kongresi’ne kadar yaşanan olayları katılımcılara anlattı.

 

Açış konuşmasının ardından Sivas Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji toplantısına geçildi. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Okay Bulut ve Dr. Öğretim Üyesi Özhan Pazarcı’nın yaptığı toplantıda kemik ve yumuşak doku tümörlerine yaklaşım konuları ele alındı. Toplantıda Doç. Dr. Kerem Aydın Tanı ve Evreleme, Doç. Dr. Yavuz Arıkan Selim Kemik Tümörleri, Prof. Dr. Bülent Erol Habis Kemik Tümörleri ile Prof. Dr. Nevzat Dabak Metastatik Kemik Tümörleri konularında sunum yaptı.

 

Toplantının sonunda ise Öğretim Görevlisi Ahmet Necip Günaydın katılımcılara Millî Mücadele ve Sivas Kongresi hakkında konferans verdi.



Haber Tarihi : 10.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER