Mühendislik Fakültemizde Bazı Bölümlerin Akreditasyonları Sağlandı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nin bazı bölümleri Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından Mart ayında incelemeye tabi tutulmuştu.

Bu incelemelerin ardından, Makine Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümlerinin örgün ve ikinci öğretimleri akreditasyonları sağlandı.

Değerlendirilme sonucunda 2015 yılında akredite olmuş olan Makine Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği’nin akreditasyonları 2018 yılına kadar bir yıl uzatılmış, akreditasyonuna ilk kez başvurulmuş olan Gıda Mühendisliği Bölümü, değerlendirme sonucunda 2019 yılına kadar akredite olması MÜDEK tarafından uygun görüldü.

MÜDEK’in uluslararası denetim derneği olduğu için yapılan bu çalışmayla öğrencilerimizin diplomaları yurt dışında da geçerli olacak ve öğrencilerimiz herhangi bir ülkede çalışma imkânına sahip olacaklardır.

Haber Tarihi : 27.07.2017