Dijital Dünyanın Yıldızları Söyleşisi

 Bir GSM operatörü sponsorluğunda ''Dijital Dünyanın Yıldızları'' adlı programın Sivas ayağı Genç Girişimcilik ve Kariyer Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Merkezi Amfi Salonu’nda düzenlenen ve öğrencilerin yoğun katılım sağladığı program radyocu ve oyuncu Zeki Şen’in sunumuyla icra edildi. 

Yurt içinde farklı üniversitelerde gerçekleştirilen ve sloganı ''Konuşmamız Lazım'' olan programa konuşmacı olarak oyuncu ve influencer Cihan Albayrak, Listelist'in kurucusu girişimci Ahmet Kırtok ve eğitimci Abdülkadir Özbek katıldı.

Katıldıkları üniversiteler arasında en yoğun ilgiyi üniversitemizde gördüklerini belirten katılımcılar programda üniversiteli gençlerle kendi tecrübelerini paylaştılar. Ahmet Kırtok daha lise öğrencisi iken başlayan girişimcilik kariyerinden, eğitiminden ve iş serüveninden bahsederek, “İmkânsız diye bir şey yok, çıkmazların içinde imkânlar vardır. Görmek, atılmak lazım. Ben Amerika'da eğitim gördüğüm sırada tanıştığım bir Türk akademisyeni bıktırana kadar peşinden koştum, sorular sordum, araştırdım. Hedef koyun kendinize ve vazgeçmeyin.'' dedi.

Oyuncu ve hâlihazırda öğrenciliği devam eden Cihan Albayrak ise aslında OMÜ'de Metalurji Mühendisliği okuduğunu ve bu işe internette eğlence amaçlı video paylaşımları ile başladığını söyledi. Lisede iken müzik ve tiyatroya meraklı olduğunu, bu konuda çalışmalar yaptığını söyleyen Albayrak, ''Sosyal medyada ilk çekimi Vine üzerinden kendim yaptım, etkisi olmadı, çünkü tanınmıyordum. Daha sonra eğlence amaçlı videolar çektim ve insanlar üzerinde etki oluşturduğunu gördüm. Çünkü insanları analiz ediyor, senaryolarını yazıyor daha sonra da video çekiyordum." dedi.

Katılımcılardan eğitimci Abdulkadir Özbek yaptığı sunumu ilgiyle dinleyen öğrencilere iletişim çağı ve çağın gereklilikleri hakkında bilgiler verdi. Özbek, “İletişim çağındayız, iletişim kurmaktan ve selam vermekten korkmayın. İletişim; öğrencilikten, iş yaşamınıza, özel hayattaki ilişkilerinize kadar çok önemli bir faktör. Doğru ve etkili iletişim kurun. Ve mutlaka okuyun. Kitap, dergi, gazete ne bulursanız okuyun çünkü her şeyden bireyler öğrenebilirsiniz. Ve bilgi sonu olmayan bir dünyadır.'' dedi.

Modaratör Mehmet Taşhanlıgil öğrencilerden aldığı soruları konuklara yönelterek, soruların cep telefonlarından dijital ortamda cevaplamasını istedi. En hızlı yanıtlayan iki öğrenciye GSM operatörü tarafından para ödülü verildi.

Programın sonunda Genç Girişimcilik ve Kariyer Kulübü akademik danışmanı Prof. Dr. Berrin Filizöz ve Kulüp Başkanı Hasan Hüseyin Yıldırım konuklara teşekkür belgelerini takdim etti.
 



Haber Tarihi : 09.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER