Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin Acı Günü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Yıldız hayatını kaybetti.

Birçok başarılı çalışmalara imza atan merhume Prof. Dr. Esin Yıldız için, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, mesai arkadaşları, hastane çalışanları ve merhumenin ailesi katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “ Rabbim mekânını cennet eylesin, uzun süren bir tedavi süreci vardı, on gün önce kendisini ziyaret etmiştim. Rabbim ailesine sabırlar versin. Tüm Üniversite camiamızın başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Doğan ise, “Tıp camiası çok değerli bir doktorunu, akademisyenini kaybetti. Kederli ailesine Allah sabır versin. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan tarafından Kur’an okundu ve dua edildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesi olarak merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Haber Tarihi : 14.11.2022