Rektörümüz Okuduğu Liseyi Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, lise öğrenimini gördüğü Sivas Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni ziyaret edip öğrencilerle bir araya geldi.

Ziyarete Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve okul idarecileri katıldı.

Daima öğrencilerle bir arada olmak isteyen, öğrencileri önemseyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, okulun toplantı salonunda yaptığı konuşmada öğrencilik yıllarından kesitler anlattı. İmam-Hatip’te okuduğu yıllardan üniversite yıllarına, oradan da rektör olduğu döneme ilişkin anılar anlatarak İmam-Hatipli olmanın önemini vurguladı. Prof. Dr. Alim Yıldız, “Şunu gördüm ki; Allah bize bir yol seçmiş. Hani bir hadis var ya: ‘Âlimler Peygamberlerin vârisleridir.’ Günümüzde şu daha iyi anlaşılıyor, özellikle 15 Temmuz’da bunu çok daha iyi anladık: Kur’an ve sünnetin yerine geçen adamlar kendilerini peygamber yerine koydular. İmam-Hatiplilere tesir edemediler. Bunun için belki 28 Şubat İmam-Hatiplilerin üstünden geçti. Onun için burada bulunmanız önemli. Sadece Türkiye’nin değil mazlum coğrafyanın size ihtiyacı var. Nerede okursanız okuyun. Bizim dönemimizden ilahiyat okuyan 5-6 kişiydik. Tıp Fakültesine gidenler oldu.  Hukuk Fakültesine gidenler oldu. Bu yüzden okuduğunuz okulun kıymetini bilin. Ben ilahiyat okudum, şu anda alanım edebiyat. İmam-Hatip’i iyi okuyun. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nde de ifade ettiği bir şey var; size iki şey bırakıyorum, bunlara tutunduğunuz sürece dalalete düşmezsiniz: Birisi Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim, diğeri de benim sünnetimdir. Bizim iki ölçümüz var, bunlara dikkat edeceğiz. Eğer birisi bize bir şey diyorsa bu iki ölçüyle tartmak zorundayız. Önemli olan şeylerden birisi de şu: Kafanızı, kalbinizi kimseye kiraya vermeyin. Eleştirin, soruşturun ve ölçünüz belli olsun. Ölçünüz belli olduğu zaman şaşırmazsınız. Kendinizi iyi yetiştirin. Sadece dersi geçmek olarak düşünmeyin. Ders biter, bir üst sınıfa geçersiniz, mezun olursunuz. Kur’an-ı Kerim’i elbette hatmedip bitirirsiniz ama mealen de güzelce okuyun. İyi bir mealden okuyun, üzerine bir de tefsir okuyun. Bir hadis kitabı, kaynak kitap mutlaka okuyun. Efendimizin hayatıyla ilgili birkaç tane önemli eser okuyun. İslami ilimlerle ilgili kitap okuyun. Bunun yanı sıra mutlaka soysal etkinliklere katılın. Bir alışkanlığınız olsun. Müzik olabilir, şiir olabilir, resim olabilir. İleride inşallah bu ümmete, bu mazlum coğrafyaya Allah size hizmet imkânı verir. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Biz bulunduğumuz yerleri sizlere bırakacağız. Nasıl ki bizim hocalarımız bize bıraktılarsa biz de sizlere bırakacağız. 60 hanelik bir köyde yetişmiş ve bu sıralarda okumuş birisi şu anda üniversitede rektör.’’ dedi.

Konuşmasından sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Alim Yıldız, ‘’Rahmetli Akif İnan, ‘”İçimin göğüne ağsam diyorum / Yoruldum kelime hamallığından” diyor. Çok konuşmak yerine çok iş yapmak gerekir. Bende konuşmayı seven birisi değilim. Yol hikâyesidir bizim hikâyemiz. Yol aslında insanın içindedir. Her şeye gönlümüzde başlar ve bitiririz. Toprağa gölge bırakmadan yürümek lazım. Teşekkür ederim.’’ dedi.

Rektörümüzün konuşmasından sonra İl Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy Prof. Dr. Alim Yıldız’a çiçek takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi. 



Haber Tarihi : 18.01.2017

AYLARA GÖRE HABERLER