“Yeşil Yerleşke” İçin Bir Adım Daha Atıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Anadolu-Sen Konfederasyonu iş birliği ile Hasbahçe Göleti’ne meyve ağacı dikildi.

 

Ağaç dikme etkinliğine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Anadolu-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Mustafa Topçu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, konfederasyon üyeleri, İletişim Fakültesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Ağaç dikiminin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Yıldız göreve geldiklerinden bu yana “Yeşil Yerleşke” sloganıyla hareket ettiklerini ifade ederek, “Şu ana kadar 300 bin civarında fidan diktik. Hem merkez yerleşkemize hem de ilçelerdeki okullarımıza. Çeşitli kurum ve kuruluşlar da fidan dikme seferberliğimize destek verdiler. Hasbahçe Göleti’nde yer alan Mini Sivas civarını ağaçlandıralım dediler, bizde kabul ettik. Bugün de Anadolu-Sen Konfederasyonu ile birlikte ağaç dikimi gerçekleştirdik.” dedi.

 

“Büyük ağaç diktik çünkü küçük ağaçlar kuruyabiliyor, kışa dayanamayabiliyor.”  diyen Rektör Yıldız konuşmasını “Meyve ağacı olması daha da önemli. Çünkü burası şehirden insanların gelip gezdiği, akademisyenlerimizin, idari personelimizin ve öğrencilerimizin vakit geçirdikleri bir yer. Mustafa Beyin şahsında Anadolu-Sen Konfederasyonuna teşekkür ediyorum. Seneye ağaçlarımız meyve verecek ve bizde inşallah faydalanacağız. Hayırlı olsun.” sözleriyle sonlandırdı.

 

Anadolu- Sen Konfederasyonu Başkan Vekili Topçu ise, Sivas’ı yeşillendirme adına böyle bir çalışma başlattıklarını ve ilk olarak da Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden başladıklarını belirterek, “Rektör hocamın bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için teklifimizi kendisine ilettik. Memnuniyetle karşıladı. Bizim buradaki maksadımız sadece ağaç dikmek değil. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi son yıllarda çok değişti. Bütün Sivas halkı biliyor. Bunda bizimde payımız olsun dedik. Küçük ağaç dikmektense Sivas halkını bilinçlendirmek adına meyve ağacı dikelim istedik. İlk adımını da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hasbahçe Göleti’ne diktiğimiz ağaçlarla yaptık. Buraya 400 ağaç dikmeyi planlıyoruz fakat mevsimden dolayı 100 ağaç dikebildik.” şeklinde konuştu.


 



Haber Tarihi : 09.10.2021

AYLARA GÖRE HABERLER