Millî Eğitim Bakanı Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Sivas'ta Açılışa Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız açılış ve karşılama törenlerine katıldı.
 
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas’ta yapımı tamamlanan ve yapılacak olan 325 milyon lira bütçeli 37 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı.
 
Bakanlar Yılmaz ve Eroğlu, Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’nda Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve il protokolü tarafından karşılandı.
Bakan Yılmaz ve Eroğlu ile beraberindekiler daha sonra Kongre Müzesi bahçesindeki törene katıldılar.
 
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz burada yaptığı konuşmasında, “Türkiye büyürken Sivas küçülür mü? Türkiye’nin geleceği aydınlık olurken Sivas’ın geleceğinin karanlık olması düşünülebilir mi? Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım. İnşallah bu birlikteliğimizi sağladığımız sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Tamamlanan ve tamamlanacak olan projelerle birlikte Sivas’ın şu anda sulanabilecek arazisinin yaklaşık yarısını suluyoruz. Yüzde 15'inin de çalışmaları devam ediyor. Ancak tamamını sulayabilmemiz lazım. İnşallah 2019 sonuna geldiğimizde 700 binin üzerinde araziyi sulamaya açacağız.” ifadelerini kullandı.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise bir göletin ancak 22 yılda bittiğini belirterek, “Dere ıslahı bitmiyordu. Neden? Paralar hep hortumlanıyordu. Bunu unutmayın. Geçen gün yabancı biri, ‘Ya bu kadar yatırımı nasıl yapıyorsunuz?’ diye soruyor. Ben de ‘Gayet basit’ dedim. ‘Bir havuz düşünün, oraya bir yerden su geliyor. Fakat birisi 30 santimlik, birisi 60 santimlik, birisi de bir metrelik hortumlarla havuzun sularını bir yere götürürse havuzda su birikir mi?’ dedim. ‘E dedi ne yaptınız?’ dedi. ‘Biz bu hortumları kestik’ dedim. Kimisini Sivas baltasıyla, kimisini Ankara testeresiyle kestik, artık havuza su doluyor.” açıklamasında bulundu.
 
Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’ın da katılımıyla Bakanlar Eroğlu, Yılmaz, il protokolüyle birlikte butona basarak 37 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi.
 
-Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Bakanlar Yılmaz ve Eroğlu’na Eşlik Etti-
 
Törenin ardından Valilik ve Belediye binasına geçen Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamlarında ziyaret ederek sohbet ettiler. Vali Gül ve Başkan Aydın her iki bakana da çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
 



Haber Tarihi : 02.09.2016

AYLARA GÖRE HABERLER