Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İhlas Haber Ajansına (İHA) ve Kanal 58'e Röportaj Verdi

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, yaklaşık bir yıl önce Üniversitemiz Veteriner Fakültesinde kurulan koyun çiftliği hakkında İhlas Haber Ajansına (İHA) ve Kanal 58'e röportaj verdi.


Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, verdiği röportajda Sivas'a has bir ırk olan Kangal Akkaraman koyunlarını incelemek, ıslah etmek ve verim özelliklerini ortaya çıkartmak amacıyla kurulan çiftliğimizde baharın müjdecisi olan ilk akademik kuzuların dünyaya gözlerini açtığı bilgisini paylaştı.


Röportajda Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Veteriner Fakültemiz akredite olmak için bir hayvan çiftliğine ihtiyaç olunduğunu söylemişti, bununla ilgili bir çalışma yapıldı ve Üniversitemiz kampüsü içerisine bir Kangal Akkaraman Koyun Çiftliği kurduk. Kurduğumuz çiftlikte hem Akkaraman koyununun üretimini yapıyoruz hem de damızlık koç yetiştiriyoruz.” dedi.

 
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, çiftlikte hem üniversitemiz öğrencilerine staj imkânı sunulduğunu hem de koyunculukla uğraşan yöremiz insanına eğitim verilerek ikiz ve üçüz kuzu nasıl elde edilirin bilgisinin verildiğini belirtti.


Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Araştırma Çiftliğinin kurulmasına destek olarak öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunan ve yöre halkımıza bu imkânı sağlayan İş İnsanı Erol Bulut’a ve Üniversitemiz vakfına teşekkür etti.



Haber Tarihi : 14.04.2023

AYLARA GÖRE HABERLER