Fuat Sezgin’in İsmi Merkezî Kütüphanemize Verildi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 2018/6 Sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılı "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmiş ve Resmî Gazete’de yayımlanmıştı.


Genelgede, "İslam kültür ve medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve onu yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak amacıyla yapılacak söz konusu çalışmalara ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü destek ve katkının sağlanması hususunda gereğini rica ederim." ifadelerine yer verilerek Fuat Sezgin’in ülke sathında anlatılması ve düşüncelerinin anlaşılması için çeşitli faaliyetlerin yürütülmesi istenmişti.


Dünyanın önde gelen bilim tarihçilerinden olan, İslam Bilim Tarihi alanındaki çalışmaları bulunan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i gelecek nesillere tanıtmak, fikirlerini anlatmak amacıyla Üniversitemiz tarafından yapılan faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.


Bu amaçla, Üniversitemiz Senatosu’nun almış olduğu kararla, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı münasebetiyle Üniversitemiz Merkezî Kütüphanesi’ne Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ismi verildi.


Daha önce Ekim 2017’de İslam Bilim Tarihi alanında yaptığı çalışmalardan dolayı Üniversitemiz tarafından Prof. Dr. Sezgin’e fahri doktora unvanı verilmiş, Rektörlüğümüzce düzenlenen 5’inci Hazan Şiir Dinletisi Sezgin anısına ithaf edilmişti.


2019 yılının Haziran ayı içerisinde ise Üniversitemiz Rektörlüğünce Sivas Merkez Ulu Cami’de merhum Prof. Dr. Sezgin için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirilmişti.

 



Haber Tarihi : 31.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER