Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Türkoloji Konuşmaları” Programının Canlı Yayın Konuğu Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Türkoloji Konuşmaları” programının canlı yayın konuğu oldu.

 

“Türkoloji Konuşmaları-42 Mevlit Araştırmalarında Son Tespitler” başlıklı çevrim içi gerçekleştirilen konferansın moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Nihat Öztoprak yaptı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) 27-29 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen “Süleyman Çelebi-Türk Kültüründe Mevlit Geleneği Uluslararası Sempozyumu” hakkından genel bilgiler verdi. Prof. Dr. Alim Yıldız “Yaptığımız sempozyumda sadece Süleyman Çelebi Mevlidi değil diğer mevlitler de, Türkçe dışında yazılan mevlitler de gündeme gelmiş oldu. Bu ay içerisinde tebliğleri tamamlayıp kitap haline getireceğiz.” dedi.

 

Konuşmanın devamında Prof. Dr. Yıldız soruları yanıtladı ve daha sonrasında kendi için değerli olan Mevlana Celaleddin Rumi, Süleyman Çelebi, Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy hakkında yaptığı araştırmalarını ve değerlendirmelerini dinleyicilere aktardı.



Haber Tarihi : 27.12.2022

AYLARA GÖRE HABERLER