Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Eğitim, her alanda gelişmenin, ilerlemenin ve kalkınmanın temelidir. Toplumların muassır medeniyetler seviyesine ulaşması ancak eğitimle mümkün olur. İlim ve bilgide gerekli donanımlara sahip olmak bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesinde temel ilkedir. 

 

Milletler için bu denli mühim olan eğitimin temel unsuru şüphesiz öğretmenlerimizdir. Yarınlarımızın teminatı “fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür” nesillerimizin yetişmesi, öğretmenlerimizin en büyük eseridir. Dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğini icra eden öğretmenlerimizin fedakârlıkları ile yetişen çocuklarımız, millî ve manevî değerlerimizi, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü bütün değerlerin üstünde tutmayı kendilerine şiar edineceklerdir. 

 

Bu kutlu gün vesilesiyle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor, eğitim camiasına emek vermiş ve emek vermeye devam eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.
 



Haber Tarihi : 23.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER