Üniversitemize 103 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mücadele edilen Kovid-19 salgınına karşı en riskli grupta yer alan sağlık çalışanlarına ülke çapında personel kadrosu desteği sağlanırken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne çeşitli alanlarda 103 kadro tahsisi yapıldı. 

 

Geçtiğimiz ay içerisinde 195 Hasta Bakım ve Temizliği ile 5 Güvenlik olmak üzere toplamda 200, ardından hemşire, biyolog, diyetisyen, ebe, eczacı, fizyoterapist, psikolog, röntgen teknisyeni, sağlık teknikeri, laborant ve diğer sağlık personeli unvanlarında lisans düzeyinde 400 sözleşmeli personel alımı yapılmıştı.

 

200 kişilik alıma başvurup kazananlar 6 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla evraklarını teslim edip görevlendirildikleri birimlerde iş başı yaptılar. 

 

400 kişilik sözleşmeli personel alımına başvuranlar ise KPSSP3 ve KPSSP93 puan sıralamasıyla başvurusu alınarak atanmaya hak kazananlar ise 8 Temmuz 2020 tarihine kadar evraklarını teslim edecekler.

 

103 kişilik sözleşmeli personel alımıyla birlikte Üniversitemiz şehrimizin ekonomisine daha çok katkı sağlamış olacak. Ayrıca Üniversitemizin sağlık altyapısı güçlenmiş ve Kovid-19’a karşı sürdürülen mücadele daha etkin bir şekilde sürdürülecek.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın çeşitli kurumlarla yaptığı görüşmeler neticesinde hemşire, sağlık teknikeri ve diğer sağlık personeli unvanlarında alım yapılacak. 50 kişilik hemşire alımı ortaöğretim, 40 kişilik sağlık teknikeri ve 13 kişilik diğer sağlık personeli alımı ise ön lisans ve lisans düzeyinde yapılacak. 

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Yıldız, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay da sağlık personeli alımı yapmıştık. Kadromuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Ülkemizin, şehrimizin ve Üniversitemizin geleceği için çalışıyoruz. Bu alımla birlikte sağlık altyapımız daha güçlü hâle geldi. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Milletvekillerimize, siyasilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı, uğurlu etsin diyorum.” dedi.

 

Sözleşmeli personel alımı ilanı için http://www.cumhuriyet.edu.tr/personel/duyurugoster.php?recordID=21160  linkini tıklayınız.



Haber Tarihi : 07.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER