‘Geçmişten Geleceğe’ Gastronomi Müzesi

Gastronomi ve mutfak sanatlarında zamansal süreç içerisinde gerçekleşen değişim ve gelişmeleri öğrencilerin öğrenebilmesi ve içselleştirebilmesi amacıyla Üniversitemiz Turizm Fakültesi bünyesinde “Gelenekten Geleceğe Gastronomi Müzesi” açıldı.

 

Müzenin açılışı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, gastronomi ve mutfak sanatlarında zaman içinde gerçekleşen değişim ve gelişimi öğrencilerin içselleştirebilmesini amaçladıklarını dile getirerek, “Bu Gastronomi müzesini yaklaşık bir ay önce inşa ettik. Bu Gastronomi müzemizi inşa etmemizin en önemli nedenleri ‘gelenekten geleceğe’ kuşağını, düsturunu öğrencilerimize öğretebilmek. Gastronomi müzemizden itibaren koridor boyunca ilerlediğimizde, modern mutfaktaki öğrenciler bu eğitime başlamadan önce atalarının geçmişte hangi zorluklar içerisinde, hangi koşullar altında çalıştıklarını, gastronomi ile ilgili gelişimi göstermek için bu müzeyi inşa ettik. Böylelikle şu an ki imkânların kıymetini daha iyi öğrenmektedirler.” dedi.

 

Müzede sadece Sivas yöresinden değil, Erzincan, Giresun, Ordu, Yozgat, Kayseri çeşitli yörelerden de eserlerin yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Koç, “Sadece Turizm Fakültesi öğrencilerimiz değil halkımız da, merakı olan ilgili bireyler de ziyaret edebilir, tarihin derin izlerini burada görebilirler. Müzemiz 24 saat açıktır. Kısa zamanda kurduğumuz bu müzede 72 parça nadide parçamız bulunmakta. Biz bu parçaları demir başımıza kaydettik. Dolayısıyla bu kayıt ile kaybolma riski de ortadan kalkıyor. Bu anlamda bu konuda duyarlı olan insanları da ben davet ediyorum.” diye ekledi.



Haber Tarihi : 31.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER