Üniversitemiz 47 Yaşında

 

Kurulduğu yıl olan 1974’ten bu yana bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alanlar başta olmak üzere çeşitli alanlarda önemli çalışmalara imza atan Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin 47’nci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen kuruluş yıl dönümü programına; Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, İdare Mahkemesi Başkanı Fatih Hakan Polat, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Jandarma İl Komutanı J. Alb. İdris Tataroğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Ak Parti İl Başkanı Hakan Aksu, il protokolü, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Cumhuriyet Üniversitesi Film Atölyesi (CÜFA) tarafından hazırlanan tanıtım filmiyle devam etti.

 

Tanıtım filminin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ilk öğrencilerinin öğrencilik yıllarına dair anılarını anlattıkları video izlendi.

 

Videonun ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız 47 yıl önce üniversitenin henüz can suyunun toprağa verilmesini bekleyen bir tohum gibi olduğunu, köklendikçe güçlendiğini ve bugün binlerce mezunuyla, akademisyeniyle ve personeliyle koca bir çınara dönüştüğünü söyledi.

 

Rektör Yıldız konuşmasının devamında; “Her bir tuğlası emekle, alın teriyle örülen, umutla, sevdayla, aşkla harcı yoğrulan üniversitemiz ilk günkü heyecanını, başarma azmini, geleceğe ilişkin umudunu hiç kaybetmedi. Bugün üniversitemiz yoluna aynı heyecanla daha güçlü adımlarla devam etmektedir. Geçtiğimiz 47 yıl içerisinde üniversitemizde köklü değişimler oldu. Her yeni yönetim üniversitemize değişik alanlarda ciddi katkılar sağladı. Bizler de bu katkıları artırarak bu hizmetleri devam ettirme gayreti içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yapılan her yatırım, harcanan her kuruş bilime, bilim insanlarımıza, öğrencilerimize, bölgemize ve ülkemize katma değer sağlamıştır.” dedi.

 

“Tarihsel köklerimizden, medreselerimizden, bilime inancımızdan ve değerlerimize olan bağlılığımızdan hareketle üniversitemize yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.” diyen Rektör Yıldız konuşmasında “Gelişimi her alanda sürdürebilmenin çabası içerisinde olacağız. Bu gayret, çaba ve çalışmaların nişanesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yeniden atanmış bulunmaktayım. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ederken görevi en iyi şekilde yürütebilmek ve köklü üniversitemize katkı sunabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. 47 yılda var gücüyle çalışan, emeğini esirgemeyen, üniversitemizin gelişmesinde ve büyümesinde katkısı olan, taş üstüne taş koyan herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum. Ahirete irtihal etmiş mensuplarımıza, öğrencilerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum.” ifadeleriyle sürdürdü.

 

Rektör Prof. Dr. Yıldız konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Bizler bu mirası bize bırakılan yerden alarak daha ileri bir noktaya taşıdık. Şair Baki’nin dediği gibi: Baki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş. Gelenekten geleceğe giden bu süreçte bizlerden sonraki kuşakların da üniversitemizi ve ülkemizi layık olduğu yere taşıyacaklarına inancımız da tamdır. Milli ve manevi değerlerimizden ödün vermeden çağın dinamikleri ve bilimsel bilgiyi özümsemiş yeni nesiller bizden aldıkları bayrağı daha da taşıyacaklardır. Bu vesile ile katılımınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum, nice 47 yıllar diliyorum.”

 

Sivas Valisi Salih Ayhan üniversitenin Cumhuriyet’in 50’nci yılı anısına kurulduğunu hatırlatarak “Üniversitemiz ülkemizin 13. üniversitesi olarak kuruldu. Tabii ki o dönemki konjonktür bakımından da büyük bir başarı. Bu yıl da kuruluşun 47. seneidevriyesi. Cumhuriyet kenti Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesinin kurulması, ismiyle müsemma olması da oldukça anlamlı. 50 binin üzerinde öğrenci, 2 bin akademisyen ve diğer çalışanlarla birlikte 5 bine yakın çalışan. Tabii hem bilim üretiyor, hem istihdam sağlıyor, hem de sosyal etkileşimle de şehre bir değer katıyor. 2 bine yakın uluslararası öğrencimiz de var. Böylece yüzünü dışarıya çevirmiş, dışarıdan da öğrenci alan devasa bir üniversite var.” şeklinde konuştu.

 

Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül; “Her bir Rektörümüzün, bu süreç içerisinde büyük emeği vardır. Son dönemlerde Sayın Rektörümüzün gayretleriyle de, önemli aşamaya gelinmiştir.  Değerini Sultan şehir Sivas’tan alan Üniversitemiz, ortaya koyduğu çalışmalarla da, şehrimizin değerini artırmaktadır. Üniversitemiz salgın dolayısıyla, bugün asıl sahipleri olan öğrencilerimizden uzak kalmış olsa da, hocalarımız vasıtasıyla gönül birlikteliği devam etmektedir. Biz de belediye olarak, öğrencilerimizin yeniden caddelerimizi ve çarşılarımızı şenlendirmesini dört gözle bekliyoruz.” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Geleneksel Hizmet Ödülleri törenine geçildi.

 

Birim, akademik personel, idari personel ve öğrenci kategorisi olmak üzere 4 kategoride verilen ödülleri almaya hak kazananlara ödüllerini, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız başta olmak üzere il protokolü ve üniversite yönetimi tarafından verildi.



Haber Tarihi : 10.02.2021

AYLARA GÖRE HABERLER