“Sivas Atlası” Projesinin İlk Adımı Atıldı

Sivas il sınırları içerisindeki yaklaşık 28.000 km²’lik alanda var olan hâlihazırdaki durumun tespit edilmesi, şehrimizin potansiyelinin ortaya çıkarılması, yapılan çalışma ile elde edilen verilerin görsel açıdan zengin bir formatta sunulması için  Sivas Valiliğimiz ve Üniversitemiz iş birliği ile hazırlanacak olan “Sivas Atlası” projesinin çalışmalarına akademisyen ve konunun uzmanlarının katılımı ile başlandı.

 

Valimiz Salih Ayhan'ın başlattığı proje ile Sivas’ın fiziki, sosyal, ekonomik ve doğal kaynaklar olmak üzere son 10-15 yıl içinde ilgili alanlarda kamu kurum ve kuruluşlardan sağlanacak tüm güncel verilere dayalı olarak ayrıntılı bir değerlendirme yapılması amaçlanıyor.

 

İlk bilgilendirme ve yapılacak çalışmalar ile ilgili Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Proje Destek Ofisi Müdürümüz Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak ile akademik ve idari personel katıldı.

 

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “ Bugün ‘Sivas Atlası’ hazırlanması ve yayımlanması için bir aradayız. Geçtiğimiz hafta Valiliğimiz ile bir protokol imzaladık. 41 hocamız bölümleriyle ilgili yazılar yazacaklar. Bunun basımı da Sivas Valiliğimiz tarafından yapılacak. Sivas adına güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. İlk planda Sivas Atlası hazırlandıktan sonra bunun devamında da Sivas Ansiklopedi’sinin geleceğini biliyorum.

 

Bu çalışmaya önem veriyoruz. Şimdi bu projeye başladık. Sizlere de görev verildi ve çalışmaya başladınız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kısa sürede proje biter ve güzel bir kitap hâlini alır. Böylelikle Sivas ile ilgili yeni bir esere de kavuşmuş oluruz.” ifadelerini kullandı

 

Proje koordinatörü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak konuşmasında, “Yaklaşık bir 6 ay süremiz olacak. Ben buradaki hemen tüm hocalarımla telefonda görüştüm. Sanırım görüşmediğim olmadı çünkü hepsini böyle bir projeye davet etmek anlatmak tabii ki ilk olarak bizim görevimizdi. Bu proje esinlenilmiş bir fikirden ortaya çıktı, bu çalışma Türkiye’de ilk olacak gibi. Bilmiyorum başka örnekleri oldu mu? 30 senedir buradayım, ben burada böyle bir yoğun katılımlı proje olduğu hatırladığım kadarıyla yok. Sivas İl sınırları içerisinde yaklaşık 28 bin kilometrekarelik alanda ilimizin var olan hâlihazırdaki durumuna ek olarak fiziki, sosyal, ekonomik ve doğal kaynaklar olmak üzere son 10-15 yıl içerisinde ilgili alanlarda kamu kurum ve kuruluşlardan sağlanan materyale dayalı olarak ayrıntılı bir değerlendirmeyi de içeren Sivas Atlası başlıklı kitabı Sivas Valiliğimizin himayelerinde 1000 Temel Eser serisi içeresinde yayımlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından konularında uzman akademisyen ve idari görevlerde çalışanlar ile birlikte hazırlanacak “Sivas Atlası” çalışmasının yol haritası belirlenerek görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 



Haber Tarihi : 22.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER