Sultanşehire Yeni Hastane

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yeni üniversite hastanesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Rektörlük makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız onların sorularını cevapladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Resmî Gazete’de yayımlandı. 830 yataklı olarak planlanan hastane 893 yataklı olabilir. Yaz döneminde Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile görüşmüştük. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz Bey’in Üniversite Hastanemizi ziyareti sırasında ben kendilerine 230 yataklı bir hastane talebimizin olduğunu iletmiştim. Dört yılda 920 yataklı hastane düşünüyorduk. Böylece eski hastaneden kurtulmuş olacaktık. Sayın Bakanımız hastanelerin tamamını birlikte yapalım dedi ve Milletvekilimiz Sayın Habib Soluk Bey’e bu konu ile ilgilenmesini söyledi. Yaz döneminde biz Kalkınma Bakanlığı ile görüşmemiz sırasında hastanemizin durumunu anlattık. Mevcut hastanemizin temeli 11 Eylül 1975’te atılmış ve 1992 yılı sonunda yeni hastane binasına taşınılmış. Hastane çeşitli sıkıntıları olan bir hastane, her yıl biz bu hastanemiz için 4-5 milyon liralık bakım ve onarım yapıyoruz. Fakat istediğimiz vasıflara bir türlü gelmiyor. Bundan dolayı yeni bir hastaneye ihtiyacımız var. Kalkınma Bakanlığı ise bu konuyu değerlendirmeye alacaklarını söylediler. Bakanımız İsmet Yılmaz ve milletvekilimiz Mehmet Habib Soluk Beyefendi’nin özel çalışmaları; Selim Dursun ve Hilmi Bilgin vekillerimizin de destekleri ile yeni Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi yapımı 15 Ocak 2018 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlandı.” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Yıldız, “Hastanemizin yerini biz TEKNOKENT’in karşısındaki boş alana düşünüyoruz. Orada oldukça büyük bir alanımız var ve bu alanı biz sağlık kampüsüne çevirmeyi hedefliyoruz. Böylece Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi 900 yataklı bir hastane olacak. Sivas’ın 40-50 yıllık ihtiyacına karşılık verebilecek. Yeni bir hastane veya ek bina inşa edilecek olursa alanın büyüklüğü nedeniyle ek bina yapılacak alanımız da mevcut. İhtiyaç duyduğumuz her birimi de oraya taşıyabiliriz. Devam eden bir hastanemiz var. 230 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz. Bu yıl içerisinde büyük bir kısmı tamamlanarak 2019 yılında devreye girmiş olacak. Yapılan mevcut hastane ile yeni yapılacak Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ni bir arada düşünecek olursak yaklaşık 1150 yataklı yeni hastaneye kavuşmuş olacağız. 2018 yılında böyle bir yatırım söz konusu değildi. Fakat Bakanımız İsmet Yılmaz ve Milletvekilimiz Mehmet Habib Soluk Bey’in destekleri ile Başbakanımız Binali Yıldırım’a söylendi ve Başbakanımızın talimatları ile bu yatırım Sivas’a kazandırılarak Resmî Gazete’de yayımlandı.” Dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Yeni hastaneyle ilgili olarak dört bloklu yatay mimariye sahip bir proje düşünülmektedir. Hastanenin yeri ise TEKNOKENT’in karşısında bulunan 340 dönümlük şehre hâkim alandır. Bu alan tamamen sağlık kampüsü olarak planlanacaktır. 3000 araçlık kapalı otoparka sahip yaklaşık 160.000 metrekare alana sahip olacak hastanemizde, odalarımız tek ve iki kişilik olarak planlanmaktadır. Tefrişatıyla birlikte 350 milyon TL’ye mal olması planlanan hastanemiz, belediyemizin yapmış olduğu ana durakla komşu olacağından ulaşım açısından da avantajlı bir konuma sahip olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız konuşmasında son olarak, “Ben emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Millî Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Habib Soluk, Selim Dursun ve Hilmi Bilgin Bey’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Haberin Videosu İçin Tıklayınız.(SRT)

Haberin Videosu İçin Tıklayınız.(VİZYON58)

Haberin Videosu İçin Tıklayınız.(VİZYON58)



Haber Tarihi : 17.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER