Beyaz Önlük Giyme Töreni Yapıldı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından Dönem 1 öğrencileri için  geleneksel hâle getirilen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” Kültür Merkezimizde yapıldı.

Tören öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Tıp Fakültesi öğrencilerimizin çektiği fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisini gezdi.

Daha sonra “Beyaz Önlük Giyme Töreni”ne geçildi. Törene Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, öğretim elemanları ile öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Rektörümüz Yıldız sözlerine 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak başladı. Tıp Bayramının tarihsel gelişiminden söz eden Rektörümüz Yıldız, tıbbıyelilerin dün nasıl direndilerse bugün de aynı durum söz konusu olsa yine direneceklerine inandığını söyledi. Rektörümüz Yıldız, ”Tıp Fakültesi 194 öğretim üyesiyle öğrencilerimize 1974 yılından beri eğitim vermektedir.  Fakültemiz yaklaşık 1100 yatağa sahip bir hastane ile ilimiz ve çevresine hizmet vermektedir.  Üniversite dediğimizde şehirde akıllara ilk olarak hastane gelmektedir, biz de göreve geldiğimiz günden bu yana hep hastane üzerinde çalışmalar yapmaktayız.  Daha iyi hizmet vermek için bu çalışmalarımız devam edecek.  İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir hizmet sunmayı amaç edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarının, bu mesleğe yeni adım atan tıp öğrencilerimizin ve ailelerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.

Türkiye “Kral Çıplak!” Dedi

Rektörümüz Yıldız, Batının insanlığa karşı sopa gibi kullandığı demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi kavramların aslında sadece Batının kendisi için geçerli olduğunu ifade ederek, “İşte öğrencilerimizin bu bilinçle yetişeceğine inanıyoruz. Bir Bakanımızın ülkeye alınmaması, bir diğer Bakanımızın ülkeden çıkarılması Batının gerçek yüzünü ortaya koymuştur ve Türkiye bir kez daha dünyaya 'kral çıplak’ demiştir.” dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu selamlama konuşması yaptı. Yavilioğlu, geçmişte Üniversitemizin bir elemanı olduğunu vurgulayarak, “Genelde hasta veya hasta yakını olarak muhatap olduğumuz bir camianın bayramına da gitmek benim için özel bir şey oldu.  Bir bayramla sevgili öğrencilerimizin öğrencilik hayatına başlamaları inşallah öğrencilik sonrasında da, kariyer döneminde de bir bayram neşesi içerisinde keyifle sürdürecekleri bir meslekleri olur.” dedi.

Aile bireylerinin sağlık çalışanı olduğunu ifade eden Yavilioğlu şunları söyledi:
“Hasta ve hekimin ortak paydası insan, insan olmalı. Mazlum ve hasta insanın dinine, kimliğine, ideolojisine, yaşam biçimine bakılmaz. Dolayısıyla hekimlik mesleği sevgili öğrencilerimizin ellerinde taşımış oldukları beyaz önlükleri kadar beyaz bir meslektir, temiz bir meslektir. Yapılan iş bu yönüyle oldukça kıymetli, öyle ümit ediyorum ki Rabbimin huzurunda da en kıymetli mesleklerden birisidir doktorluk mesleği.  Ve aynı zamanda fedakârca yapılan bir meslektir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından  “Önlük Giyme Töreni”ne geçildi. Maliye Bakan Yardımcısı, Rektörümüz, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanı, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Dekan Yardımcıları ve öğretim elemanları öğrencilere önlüklerini giydirdiler.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 

www.youtube.com/watch  KANAL 58 






Haber Tarihi : 15.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER