Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nda “Çocuk İhmali ve İstismarı” Konferansı

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından “Çocuk İhmali ve İstismarı” konulu konferans düzenlendi.

 

Halk Eğitim Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Dr. Öğr. Üyesi Miraç Burak Gönültaş ile Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kanak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Gülay Ercins, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yeliz Demirci, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Ercins, "Çocuklar masumiyeti; saflığı, coşkuyu, sevinci, neşeyi ve daha birçok güzel şeyi ifade eder. Her gülenle gülmeye, her oynayanla oynamaya, her uzatılan eli tutmaya hazırdırlar. Çocuklardaki saf, temiz, aydınlık, pırıl pırıl bakışı hiçbir büyükte bulabilmek mümkün değildir. Bakışları, davranışları, içlerindeki masumiyeti ifade eder. Allah'ın bize emanet olarak verdiği çocuklar, hele hele en yakınları tarafından ihmal ve istismar ediliyorsa bu en büyük sorumsuzluktur. İnsanlık ayıbıdır." dedi.

 

Prof. Dr. Ercins, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre 2017 yılı içinde toplam 387 çocuğun cinsel istismara uğradığını ve bunların yüzde 66’sı akraba, komşu gibi çocuğun tanıdığı kişilerden oluştuğunu, istismarcıların yüzde 9'unun çocukla aynı evde yaşadığını ve Türkiye'de son 10 yılda çocuk istismar vakalarının yüzde 700 arttığını, buna karşın çocuk tecavüzlerinin sadece yüzde 5'nin ortaya çıktığına değindi.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Miraç Burak Gönültaş ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kanak ise ihmal nedir, en çok hangi çocuklar ihmale maruz kalır, çocuğun ihmal edildiği nasıl anlaşılır, ihmal edildiğinde neler yapılmalı, cinsel istismar nedir, çocuğun cinsel istismara uğradığı nasıl anlaşılır konularında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Program sonunda Prof. Dr. Ercins, konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.



Haber Tarihi : 25.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER