TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı

Cumhuriyet Teknokent TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı düzenledi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine Sivas Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Tanzer Erdem, Sivas Cumhuriyet Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Melih Ülgey, öğrenciler ve birçok davetli katıldı.

“Biz aslında uçurumdan atlayacak, cesur, risk alabilen insanlar arıyoruz.” diyen Tim-Teb Girişim Evleri Yöneticisi ve Girişim, Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Danışmanı Uraz Yekeler, “Linkedin kurucusu Reid Hoffman bir söyleşisinde girişimciyi şöyle tanımlıyor diyor ki; ‘Girişimci, uçurumdan atladıktan sonra, uçağı icat etmeye çalışan bir kişidir’ çok doğru bir söz. Çünkü girişimcinin yaptığı aslında uçurumdan atlamaktır. Nereye gittiğini çoğu zaman bilmiyor ama yolda bir şekilde bir araya getirerek insanların problemlerini çözerek, büyük bir risk almış olmasına rağmen hayatta kalmaya çalışarak bir veri elde etmeye çalışıyor. Şu demek değil; “Herkes çıksın girişimci olsun” Sadece girişimci karakteri olan insanlar girişimci olursa başarılı olabilir. Hepimiz girişimci olsaydık o zaman kim çalışan olacaktı? Kendinizi dinleyin. Risk almayı ve sistem kurmayı seviyorsanız. Böyle bir yolda devam edin. Değil ise birazcık vizyon olması açısından, birazcık aklınızda böyle şeyler var. Bu konulara değiniyorlar, bu şekilde problemleri çözüyorlar. Öğrenmek istiyorsanız da kabulümüz. Buyurun, gelin eğitimlerimize katılın bir şekilde tanışmış olalım.” diye ekledi.

Haber Tarihi : 28.03.2019