Üniversitemiz 50 Yaşında

Üniversitemizin kuruluşunun 50. Yılı sebebiyle 4 Eylül Kültür Merkezinde tören düzenlendi. 

 

Düzenlenen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Enis Baha Biçer, il protokolü, dekanlar, müdürler, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın müzik dinletisiyle devam etti. Ardından Kurumsal İletişim Merkezi’nin (KİMER) hazırladığı 50. Yıl Belgesel Filmi izlenerek, protokol konuşmalarına geçildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız gerçekleştirdiği konuşmada “13. asra kadar uzanan kadim bir gelenekten gelen Üniversitemiz, 1974 yılında dönemin devlet erkanı ve şehrimizin ileri gelenlerinin gayretleriyle kurulmuştur. 800 yıl önce kurulan Gökmedrese, Buruciye, Şifaiye ve Çifte Minareli Medreseleri ile Darul-ulema adıyla bilinen bu topraklarda ilim geleneğinin yine adı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olmuştur. 1974’te bugünkü kurumsal yapısıyla yeniden hayat bulan Üniversitemiz, kendisinden beklenildiği gibi 50 yıldır ülkemizin ve insanlığın gelişimine katkılar sunmayı, milli ve manevi değerleri yarınlara taşıyacak nesiller yetiştirmeyi şiar edinmiş bir geleneğin takipçisi olarak bilim ve eğitim çalışmalarına da devam etmektedir.” dedi.

 

Törende konuşma yapan Vali Şimşek, “Bundan tam 50 yıl önce kurulan, şehrimizin göz bebeği ve önemli bir marka değeri olan Üniversitemizin kuruluşunun 50. yılını kutluyor ve bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Köklü birikimiyle 50 yılı geride bırakan Üniversitemiz, her geçen gün gelişen bilimsel altyapısıyla ülkemizin en önde gelen üniversitelerindendir.” dedi.

 

Ardından Sivas Milletvekili Rukiye Toy yaptığı konuşmada, “Sivas Cumhuriyet Üniversitemizin kuruluşunun 50. Yılını kutladığı bu programda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Akademik, bilimsel ve aynı zamanda kültürel faaliyetler çerçevesinde 1974 yılından günümüze kadar büyük bir birikimle ilerleyen Üniversitemizin kuruluşunu kutlar, başarılarının devamını dilerim.” ifadelerine yer verdi.

 

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise gerçekleştirdiği konuşmada, “Cumhuriyetin kurulduğu bir şehirde Cumhuriyetin 50. yılı anısına kurulmak istenen üniversitenin şehrimize kazandırılması noktasında emek vererek Üniversitemizi bugünlere getiren herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Akademik Teşvik Yönetmeliği çerçevesinde 2023 yılında yapmış olduğu bilimsel çalışmalar ile üniversiteler arası kurul temel alanlarına göre kendi bilim dallarında dereceye giren akademisyenlere plaket takdim edilerek program son buldu. 
 



Haber Tarihi : 09.02.2024

AYLARA GÖRE HABERLER