Sağlık Bilimleri Fakültesinde Motivasyon Semineri

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen “Seminer Günleri-2” adlı etkinliğin ilki olan “Motivasyon” semineri Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ferda Alper Ay’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Enis Baha Biçer, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Tuğut, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Seminerler, konferanslar gibi akademik etkinliklerin güncel bilgilerin edinilmesi ve farklı disiplinlerin birbirleri ile etkileşimi için birer fırsat olduğunu ifade eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın yaptığı açış konuşmasında, “Bilindiği gibi konferans, kongre, seminer, sempozyumlar güncel ve farklı bilgilerin paylaşıldığı en önemli akademik etkinliklerdir. Bu etkinliklerde hem akademik olarak birbirimizle önemli bir etkileşimi yaşıyoruz hem de sosyal anlamda bize bir etkileşim fırsatı sunuyor. Bu akademik paylaşımların çok ufuk açıcı ve geliştirici mesajları da içinde barındırdığına inanıyoruz. Bu anlamda fakültemizde düzenlediğimiz seminer günleri etkinliğimizin bundan sonraki yıllarda da daha uzun soluklu devam eden ve akademik bir geleneğe dönüşen bir etkinlik olmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ferda Alper Ay, “Öncelikle bireysel olarak motivasyonumuzun yüksek olması için iki önemli sözü söylemek istiyorum. ‘Eğer ideallerin senin için önemliyse, bir çözüm bulursun, değilse bir bahane bulursun.’ Öncelikle bireysel olarak motivasyonumuzun yüksek olması için, en başta ideallerimizin yüksek olması önemli. Başka bir söz; ‘Eğer mutlu yaşamak istiyorsan, hedeflerine bağlan; insanlara ve olaylara değil.’ Yine buradaki motivasyon cümlesinde önemli olan yine amaç ve hedef belirlemek. Motivasyon konusu çalışanların verimli ve etkin çalışması için çok önemli. Motivasyon çalışanların ve örgütün performansında önemli bir konu. Bu nedenle çalışanların motivasyonunun sağlanması iş hayatının verimliliği için vazgeçilmez konular arasında yer alıyor.” dedi.

Motivasyon sürecini ve türleri ile ilgili bilgi veren Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Ferda Alper Ay, “Motivasyonda öncelikle ihtiyaç ortaya çıkar ve gereksinimler önemlidir. Gereksinimlerimizi karşılamak için kişi, öncelikle çevrenin baskısıyla uyarılır. Kişi bir davranış gerçekleştirir ve davranışın sonucunda da eğer amacına ulaşırsa doyum noktasına ulaşır. Yani motivasyon süreci gerçekleşmiş olur. Motivasyon kişiye özgü bir olaydır. Birini motive eden bir olay, bir başkasını motive etmeyebilir. Motivasyon; ancak insanın davranışlarında gözlemlenebilir. Bu nedenle motivasyonu ölçmek kolay değildir. Motivasyonla ilgili literatürde 2 temel teori (kuram) var. Bunlar kapsam teorileri ve süreç teorileri olarak bilinir. Kapsam teorileri genellikle insanın davranışlarında içsel faktörlere önem veren teorilerdir. Süreç teorileri ise; daha çok sonuçlara ve ödüllere ağırlık veren dışsal faktörlere ağırlık verir.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, katkılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Ferda Alper Ay’a teşekkür belgesi verdi.



Haber Tarihi : 04.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER