Rektörümüzden Öğrencilere Hediye Tablet

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde uzaktan eğitime erişim noktasında sıkıntı yaşayan öğrencilerin talepleri doğrultusunda sistem altyapılarını, ders programları ve sınavlarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

 

Salgın döneminde eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için tablet ve internet sıkıntısı yaşayan öğrencilere Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından tablet hediye edildi.

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, COVİD-19 küresel salgınından dolayı evinde tablet veya bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitime bağlanamayan öğrencilerin isteğini geri çevirmedi.

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversitemizde okuyan bilgisayarı olmadığı için derslere katılmada zorluk çeken Kahramanmaraşlı öğrencimiz Gizem Dülüklüoğlu’nu cep telefonu ile arayarak derslere katılmakta hangi sebeplerden dolayı zorluk çektiğini öğrenerek ihtiyacı olan tableti hediye edeceğini söyledi.

 

Rektör Yıldız tarafından kendisine tablet hediye edileceğini duyan Gizem Dülüklüoğlu, “Bundan sonra derslerimi takip edebilecek olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizleri önemseyip tablet hediye ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.“ dedi.

 

Edebiyat fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Gözdenur Bora yaptığı konuşmada, “Tablet ihtiyacım vardı, bunu Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ilettim ve hemen dönüş oldu. Kendisine öğrencilerine değer verdiği için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Selin Yücel ise, “Rektör Hocama teşekkür ediyorum, internet ve cihaz konusunda çok büyük sıkıntılar çektim. Rektör Hocama ilettiğimde hemen çözüme kavuşturdu. Tablet hediye ettiği için Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 



Haber Tarihi : 10.11.2020

AYLARA GÖRE HABERLER