Avrupa’yı Okumak Adlı Panel Düzenlendi

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Potestas Kulübü öğrencileri tarafından “Avrupa’yı Okumak” adlı panel düzenlendi.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Çetin, Doç. Dr. Gülay Ercins, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Panelin açış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ercins, “Aydınlanma düşünürleri içinde önemli bir yere sahip olan Immanuel Kant’ın 1784 yılında ifade ettiği aydınlanma nedir sorusuna verdiği ünlü bir cevap var. Kant’a göre aydınlanma insanın kendi suçu ile düşmüş olduğu bir ergin olmama durumundan kurtulmasıdır. İnsanın ergin olmayışı hem kişinin aklını kullanamamasından hem de başkasının yardımı olmaksızın kendi aklını kullanma kararlılığı ve cesaretini göstermesinden kaynaklanır. İşte bu nedenle Kant için aydınlanmanın parolası ‘aklını kullanmaya cesaret et!’ olmuştur. Tembellik ve korkaklık nedeniyle aklını kullanma cesareti gösteremeyen bireyler ise ergin olmama durumundan kurtulamayan kimselerdir.” dedi.

Açış konuşmasının ardından Doç. Dr. Gülay Ercins’in başkanlığını yaptığı panele geçildi. 



Haber Tarihi : 12.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER