Vali Ayhan Yeni Hastane İnşaat Alanını Gezdi

Sivas Valisi Salih Ayhan, yapımı devam eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yeni Uygulama ve Araştırma Hastanesi binasının inşaat alanını gezdi.

 

Mevcut hastanenin fiziki ömrünü tamamlaması ve ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle temeli atılan yeni binanın şu ana kadar yüzde 10’luk kısmı tamamlanırken, inşaat alanını gezen Vali Salih Ayhan’a Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız bilgi verdi.

 

Sivas’ın son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlarla çok iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Vali Salih Ayhan, “Bugün üniversite hastanemizin inşaatını incelemeye geldik. Hakikaten insanın gurur duymaması mümkün değil. Türkiye sağlıkta bir çığır açtı, çok büyük yatırımlar yapıldı. Hele hele Covid-19 salgını süresince güçlü bir sağlık altyapısı ile küresel salgınla nasıl baş edildiğini görmüş olduk. Devletimizin kaynakları ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile Sivas’ımızda, yüksek hızlı trenden sonra proje bedeli en yüksek yatırımlardan birisi hayat buluyor. Neredeyse 500 milyon TL’ye yakın bir proje. Hem belki 2-3 yıl sonra sağlık altyapımız çok daha güçlü, fiziki alt yapısıyla, teknolojik alt yapısıyla, lojistiği ile insan kaynağıyla, çok çok daha nitelikli hâle gelecek hem de şu an inşaat devam ederken âdeta piyasaya ve sektöre bir can suyu olmuş oldu.” dedi.

 

- Sivas’ımız Güzel Bir Eser Kazanacak-

 

Hastanenin tamamlanmasıyla Sivas’ın güzel bir eser daha kazanacağını ifade eden Vali Ayhan şöyle konuştu:

“4 Eylül'de temeli atıldı, bugün baktığımızda kısa zaman içerisinde yaklaşık 1,5 ay içerisinde de çok hummalı bir çalışma var. Çarklar dönüyor, çalışmalar yapılıyor, inşaatlar yapılıyor Sivas’ımız her alanda; eğitimden sağlığa, kültürden sanata, tarımdan spora, her alanda çalışmalarını devam ettiriyor ve projenin yeri, mimarisi ve her türlü donatıları ile hakikaten Sivas’ımıza güzel bir eser kazandırılacak.”



Haber Tarihi : 27.10.2020

AYLARA GÖRE HABERLER