Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Anneler Günü Mesajı

Toplumun temelini oluşturan, yaptığı fedakârlıklarla ailenin en önemli unsuru konumundaki annelerimizin bu özel gününü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

 

Aile hayatının birleştirici unsuru olan anneliği inancımız iyilik, şefkat, fedakârlık, merhamet ve koşulsuz sevginin bir yansıması olarak adlandırmıştır.

 

Yegâne amacı evlatlarını sevgi ve saygı ortamında, ahlaki değerlere saygılı, milletin geleceğine her anlamda katkı yapan insanlar olarak yetiştirmeyi hedefleyen, sabır ve özveri timsali annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları vardır.

 

Anne sevgisi bir çocuğun yaşayabileceği en önemli sevgidir. Çünkü anne sevgisinden mahrum büyüyen çocukların topluma uyum sağlamada, empati geliştirme zorluk yaşadıklarını hepimiz biliyoruz. Peygamber Efendimizin "Cennet, annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifiyle önemini vurguladığı annelerimize gerekli sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin üzerine düşen sorumluluktur. Daha güzel bir dünya için onların merhametine, şefkatine olan ihtiyacımızın her geçen gün arttığını belirtmek istiyorum.

 

“Bütün kadınları önce anne olarak tahayyül etmek lazım” sözünün anlamını hatırlatarak, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzurlu bir hayat yaşamalarını diliyorum.

 

                                                                              Prof. Dr. Alim Yıldız - Rektör



Haber Tarihi : 08.05.2020

AYLARA GÖRE HABERLER