İletişim Fakültesinde “Akademi, Sanayi ve İş Dünyası Buluşmaları”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri “Akademi, Sanayi ve İş Dünyası Buluşmaları” kapsamında İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alper Mumyakmaz’la bir araya geldi.

 

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Toksarı ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ, iş dünyasının tecrübeleri isimlerini fakültede ağırlayarak, öğrencilere kariyer yolculuklarında yol göstermeyi amaçladıklarını ifade etti. 

 

Demirbağ, “Bu etkinliklerde sizlerle bir araya gelen konuklarımız sizler için rol model olacaklardır. Bunun için sektör ile geleceğin iletişimcilerini kaynaştırma çalışmalarına hız verdik. Eminim konuğumuz sizlerin görüş ve ufkunun genişlemesine vesile olacaktır. Birçok şeye ilginiz olabilir ama belki de bugünün sonunda bir konuda uzman olmaya karar vereceksiniz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mumyakmaz ise deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken, “Kitaplar benim ufkumu çok açtı. Okulda boş durmadım, okulda hep aktiftim. Bu tür faaliyetlere katılmak sizleri hep diri tutar. Okumak ayrı bir şey, yazmak çok daha ayrı bir şey” dedi. Akademisyen olmak isteyen öğrencilere hitaben “Akademisyenlik aşk işi. Eğer sevmiyorsanız akademisyenlik size zulümdür. Çünkü sizin hayat tarzınız olması gerekiyor. Sizin kendinizi, 24 saatinizi hatta ömrünüzü vermeniz lazım. Akademisyenliğin emekliliği olmaz.” dedi.

 

Mumyakmaz, sözlerinin sonunda öğrencilerden işlerini severek yapmalarını ve mutlaka sanat, spor vb. gibi kendilerini mutlu edecek aktivitelerle de uğraşmalarını istedi. 

 

Konferansın sonunda İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Toksarı Doç. Dr. Mumyakmaz’a teşekkür belgesi takdim ederken İletişim Fakültesi Dekanlığının İŞKUR ile yaptığı görüşmeler neticesinde gerçekleştirilen “İş Arama Becerileri, İş Gücü Piyasası, Öz Geçmiş Hazırlama ve Mülakat” konulu İş Kulübü Eğitimine katılan öğrencilere katılım belgelerinin dağıtımı gerçekleştirildi.



Haber Tarihi : 28.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER