Rektörümüz İkinci Üniversitenin Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, ilimize kurulacak olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin yerleşim planı ve diğer proje çalışmaları ile ilgili toplantıya katıldı. 


Sivas İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Vali Salih Ayhan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Planlama Daire Başkanı Erkan Üçöz, Rektörümüz Prof. Dr. Âlim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin üniversitenin yerleşim planını yerinde incelemek üzere ilimize geldiklerini vurgulayarak, yer tespiti de yapılan üniversite için imar planlarının onaylanmasının ardından inşaat aşamasına geçileceğini söyledi. 

TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise Sivas’a ikinci üniversite kazandırılması doğrultusunda adım adım hedefe yaklaşıldığını belirterek, “İkinci üniversite için yasa çıkarılması gerekiyordu. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yasası çıktı. İkinci üniversitenin yerinin belirlenmesi gerekiyordu. Kurt Deresi mevkiinde yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda 450 dönümlük bir yeri üniversitemiz için ayırdık. Bölgenin 300 dönüm kadar da bir gelişim alanı var.” dedi.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin rektörünün de atandığına dikkati çeken Yılmaz, “Yerleşke ve plan-proje çalışması devam ediyor. Güzel bir çalışma yapıldığını gördük. Kütüphanesiyle, spor salonları ile kültür merkezi ile camisiyle birlikte inşallah Sivas’ın bir değeri olacak, Sivas’a bir değer katacak. Bulunduğu konum itibarıyla da Sivas’ın hâkim bir tepesinde yer alacak. Sivas üniversiteyi görecek, üniversite de Sivas’ı görecek. Tarihinde olduğu gibi medreseler şehri Sivas, inşallah kaliteyi de yakalayarak Sivas’ın üniversiteler arasında da iyi yerlere gelmesini sağlayacak. Şimdi yapacağımız ilk iş imar planının onaylanması. Onayın ardından uygulamaya geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 10.01.2019

AYLARA GÖRE HABERLER