CÜSEM’den Bir İlk

Sürekli Eğitim Merkezimiz, İlk Yardım Eğitim Merkezi Yetki Belgesi Aldı

Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü’nün 10.01.2017 tarihli ve 2017/1 sayılı belgesi ile İlk Yardım Eğitim Merkezi olarak yetkilendirildi. Alınan yetki belgesinin ardından CÜSEM’de ilk yardım eğitimi düzenlenmeye başladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, “Ülkemizin içerisinden geçtiği bu hassas süreçte güvenilir eğitim kurumu arayan vatandaşlarımıza hizmet sunmak için CÜSEM’in mevcut hizmet alanında genişlemeye gideceğiz. Bunun bir başlangıcı olarak LYS/YGS Kursunun ardından ilk yardım eğitim kursunu da başlatmış bulunuyoruz. Bu amaçla, gerekli işlemleri tamamlayarak İlk Yardım Eğitim Merkezi yetki belgemizi aldık. Şu anda 14 kişilik gruplar hâlinde ilk yardım eğitimi veriyoruz. 16 saatlik bir eğitimin sonunda başarılı olanlara “İlk Yardımcı Sertifikası” vereceğiz. Bu sertifikalarımız Sağlık Bakanlığı onaylı olup İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla verilmektedir. İlk Yardım Yönetmeliği uyarınca,  kurumlarda çalışan her 10 kişiden birinin ilk yardımcı sertifikası alma zorunluluğu bulunmaktadır. İlk yardımcı sertifikası; riskli, tehlikeli ve sosyal alanlarda her an çok önemli bir hâle gelebilir. Bu yüzden ilk yardım bilincinin kazanılmasının, bireysel ve toplumsal katkılar sağlayacağı açıktır. Bu amaçla gerek kamu gerekse özel sektör kurumlarımız başta olmak üzere bu deneyimi kazanmak isteyen herkesi CÜSEM İlk Yardım Eğitim Merkezimize bekliyoruz. Bunların dışında TEOG, LYS/YGS başta olmak üzere iddialı kurslarla CÜSEM’i büyütmeye devam edeceğiz.” dedi.

CÜSEM İlk Yardım Eğitimi Merkezi, hafta içi çarşamba ve perşembe günleri ile hafta sonu olmak üzere haftada 2 seans ilk yardım eğitimi vermektedir.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/xRrgx7RRITc      VİZYON 58

youtu.be/vo5l6E-hWzI        SRT

youtu.be/lXDYUFAL_g4     KANAL 58



Haber Tarihi : 22.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER