Sivas Yemekleri Üniversitemizde Görücüye Çıktı

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) Gastronomi Rehberliği Uzmanlık Programı Uygulama Gezisi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Ülkesel Profesyonel Turist Rehberleri Sivas’ta toplandılar.

GARO Başkanı Mehmet Severoğlu, Gaziantep’in yanı sıra çevre illerde de büyük lezzet cazibelerinin olduğunu, ancak özellikle yurt dışından gelen konuklarımız için daha uzun süreli ve varyasyonlara sahip programlar geliştirmek istediklerini söyledi. Bu kapsamda ilk uygulamasını yaptıkları bölgesel bütünlük taşıyan, “Anadolu İpek Yolu Lezzet Durakları Gezisi” adını verdikleri ve 8 gün sürecek turun Sivas’tan başladığını Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay mutfakları ile tanıştıktan sonra Gaziantep lezzet durakları ile sona ereceğini ifade etti.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi ile iş birliği içerisinde çalışacaklarını belirten Severoğlu, bunun turun kalitesini de cazibesini de artırdığını, iş birliğinin önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini söyleyerek, tesislerin kullanımına izin veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a da şükranlarının sundu.

Turizm Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Erkan Sağlık önümüzdeki yıllarda hızlı trenin Sivas’a ulaşacak olması nedeniyle Sivas çıkışlı bölgesel turlarda ciddi bir artış beklenmesi gerektiğini söyleyerek, Sivas merkezli seyahat acentalarını inisiyatif almaya davet etti. Daha önce hem konaklama hem de gastronomi alanlarında Sivas’ın tüm işletmelerinin yöneticilerini veya aşçıbaşılarını davet ettikleri sektör danışma kurullarını toplayarak konaklama ve gastronomi eğitimi konularında reel sektörün görüşlerine başvurduklarını hatırlatan Sağlık, danışma toplantılarının belirli aralıklarla sürdürüleceğini; Sivas turizminin canlandırılması için topyekûn çalışmanın şart olduğunu da hatırlattı.

Dr. Müjgan Üçer’in Sivas Mutfağı hakkında genel bilgilendirmesinin ardından, Üniversitemiz Turizm Fakültesi uygulama mutfağında çalışmaya başlayan yaklaşık 46 katılımcı Üniversitemizin usta aşçılarının refakatinde kendi elleriyle hazırladıkları Madımak, Sivas Mantısı (Hingel), Sivas Köftesi ve Kelle Tatlısı’ndan oluşan öğle yemeğini Fakültenin Uygulama Lokantası’nda birbirlerine servis ederek keyifle yediler.

 



Haber Tarihi : 08.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER