Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Ülkemizde 22 Kasım Diş Hekimliği Günü’nü içine alan hafta, Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığımızın bir parçası olup toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Recai Zan, günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu.

 

Yaptığı açıklamada Doç. Dr. Recai Zan, “Bugün 22 Kasım 1908 tarihinde ilk Dişçi Mektebi’nin açılması ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin başlangıcı olarak kabul edilmiştir. 1996 yılından itibaren 22 Kasım Türk Diş Hekimliği Günü ve 22 Kasım’ı içine alan hafta Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. 22 Kasım günleri bir taraftan toplumumuzun ağız ve diş sağlığı bilincini artırmak üzere yapılan etkinliklerle kutlanmakta ve aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültemizin bilimsel aktiviteleriyle geçirilmektedir. Bu hafta içerisinde toplumda özellikle çocuklarda ağız ve diş sağlığı bilincinin artırılması hedeflenmektedir.” dedi. 

 

Konuşmasının sonunda Doç. Dr. Zan, “ Bu bağlamda tüm Türk Diş Hekimliği camiasının, diş hekimlerimizin ve diş hekimliğindeki öğrencilerimizin Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. 
 



Haber Tarihi : 22.11.2022

AYLARA GÖRE HABERLER