Yabancı Öğrenci Sınavına Büyük İlgi

Uluslararası öğrenci sayısında son yıllarda hızlı bir artış sağlayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, yaptığı çalışmaların karşılığını almaya devam ediyor.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından 11 Temmuz 2021 tarihinde ön lisans ve lisans programlarına yerleşmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için YÖS sınavı düzenlendi. 136 salonda gerçekleştirilen bu sınava yaklaşık 4 bin öğrenci katıldı.

Yurtiçinde İstanbul, Gaziantep, Van, Sivas ve Ankara yurt dışında ise Tebriz ve Bakü olmak üzere 7 merkezde düzenlenen sınavda yaklaşık 350 personel görev aldı.

Seyreltilmiş sınıflarda temizlik, hijyen ve mesafe gibi her türlü salgın kurallarına dikkat edilen ve tüm merkezlerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen YÖS sınavında soru kitapçıkları öğrencilerin tercihleri doğrultusunda Türkçe, İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde hazırlandı.

Haber Tarihi : 16.07.2021