Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Teknik Gezide

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojsi Bölümü öğrencileri derslerde gördükleri teorik ve uygulamaları, gıda üretim süreçlerini yerinde görmek amacıyla Öğretim Görevlisi Özlem Polat ve Öğretim Görevlisi Ahmet Yokuş eşliğinde teknik gezi düzenledi. 

 
Bu kapsamda öğrenciler Suşehri ve Sivas’ta bulunan gıda üzerine üretim yapan işletmeleri ve Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan Cumhuriyet Teknokent ile İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezindeki laboratuvarları gezdiler. Suşehri’nde MURAT SU, Sivas’ta İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük gıda deposu, tavuk parçalama ve paketleme tesisi olan TOY, bal ve bal ürünleri ile pekmez üretimi yapan KIR BAL isimli firmaları gezerek ürünlerin üretiminden depolamaya kadar olan aşamaları yerinde gördüler.
 
İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Teknokent’i de gezen öğrencilere laboratuvarların ileri düzeydeki analizler için, büyük yatırımlarla kurulduğunu ve buradaki laboratuvar donanımın çok az yerde olabileceği aktarılarak görevliler tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 
 
Teknik geziye katılan öğrencilerimiz, gıda işletmeleri ile Cumhuriyet Teknokent ve İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki araştırma laboratuvarlarını gezdiklerini, güzel bilgiler edindiklerini, kendileri için iyi bir deneyim olduğunu, iş hayatına geçmeden önce burada anlatılan bilgilerin kendilerine ışık tutacağını ifade ettiler.
 



Haber Tarihi : 17.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER