22. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu Başladı

22. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

 

“Kudüs'ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” temasıyla gerçekleştirilen sempozyum, Mardin Artuklu Üniversitesi, Dogor Djuanda Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi, Malaysıa Utara Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Kadim Akademi işbirliği, İSRA Vakfı, MÜSİAD ve UTESAV’ın destekleriyle düzenlendi.

 

Sempozyuma Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, rektörler ile yurt içinden ve dışından birçok araştırmacı ve akademisyen de katıldı.

 

Sempozyumda, Filistin ve Beytülmakdis’in tarihini, kültürel ve dinsel kodlarını, kutsiyetini, coğrafi ve stratejik konumunu ele alan Türkçe, İngilizce ve Arapça sunumlar yapıldı.

 

Sempozyumda, kendisinin kaleme aldığı “Kirli Harita” adlı şiiri seslendiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, sempozyumun her ne kadar Türkiye’de gerçekleştirilecek olsa da tüm İslam alemini ilgilendiren sonuçlar ortaya çıkaracağını belirtti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, konuşmasının ardından, “Beytülmakdis Yazarlık Akademisi”ne katılan bir öğrenciye belge verdi. 

 

Sempozyum, 23 Ekim’de sona erecek.
 



Haber Tarihi : 21.10.2022

AYLARA GÖRE HABERLER