Yeşilay 98 Yaşında

Yeşilay Haftası nedeniyle Üniversitemiz Genç Yeşilay Kulübü “Bağımlı Olma Özgür Ol” konulu bir panel düzenledi. 


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen panele Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.


Panelin açış konuşmasını yapan Genç Yeşilay Kulübü Başkanı Ramazan Doğan, Yeşilay’ın tarihî geçmişi ile ilgili bilgi vererek “1920 yılının zorlu zamanlarında, gelecekteki tehlikeyi öngören vatanseverlerimizin bağımlılıkla mücadele etmek için kurduğu Yeşilayımız 98 yaşında. Bir asra yaklaşan geçmişimiz ile dünyanın bağımlılıklar konusunda en köklü ve tek sivil toplum kuruluşuyuz. Her genci, kendi kardeşimiz bilerek onlara bağımlılıklar dokunmadan önce dokunmayı hedef kılarak, geçmişin birikimi ve deneyimlerinden faydalanarak yolumuzu çiziyoruz. Çalışmalarımızı toplumun en kılcal damarlarından uluslararası arenaya kadar ulaştırmak için çabalıyoruz. Yeşilay’a bu güne kadar emek vermiş, ahirete irtihal eden tüm büyüklerimizi rahmetle minnetle anıyor, hayatta olanlara şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi. 


Yeşilay Şube Başkanı Bülent Akın ise madde bağımlılığının artışına vurgu yaparak, “Madde bağımlılığının artış göstermesi, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorunlardan biri olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Sigaranın, sentetik uyuşturucuların, ucuz ve kolay elde edilebilir olması, madde bağımlılığı yaşının düşmesine neden olmakta ‘Bir kereden bir şey olmaz.’ diyerek albenili ambalajlarla sunumu yapılan sigara ve uyuşturucu ihtiva eden zararlı unsurlar gençlerimiz ve çocuklarımız için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.


Panelin moderatörlüğünü yapın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, “Buradan alacağınız ve buradan sonra elde edeceğiniz birikimlerle, ilk önce zararlı şeylerden uzak durmanız gerekiyor ki o zaman milletimiz dimdik ayakta dursun.” dedi.


Sigaranın zararları hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Sanem Nemmezi Karaca, “Dünyanın %30’u sigara içiyor ve yaklaşık her yıl 5.5 milyon kişi sigara veya sigaraya bağımlı nedenlerle ölüyor. Yani aslında her iki dakikada bir insanın bu sebeple öldüğü anlamına geliyor.” dedi. 

Dr. Öğretim Üyesi Bahar Kaplan’ın bağımlılık hakkında bilgi bilgi vermesinin ardından program, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan’ın panelistlere belge takdimi ile son buldu.
 



Haber Tarihi : 18.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER