Yabancı Öğrencilerin Türkçe Coşkusu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Türkçe Öğretimi ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından “Türk Dili ve Kültürü” temalı yıl son etkinliği düzenlendi.

 

SCÜ Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. Hakan Yekbaş, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileler katıldı. 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve yabancı öğrencilerin İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program konuşmalarla devam etti.

 

Programda bir konuşma yapan Rektör Yıldız, “Buradaki misafir öğrencilerimiz dil öğrenirken kültürde öğreniyorlar. Buradan ayrıldıklarında ülkelerinde güzel işler yapacaklar. Bizler de onlar güzel işler yaptıklarında mutlu olacağız. Onlar ülkelerine faydalı olurlarken aynı zamanda ülkemizin, üniversitemizin ve Sivas’ın kültür elçisi olacaklar. Misafir öğrencilerimizin sayısının artması için uğraşıyoruz Üniversite öğrencilerimizin yüzde 10’u kadar misafir öğrencimiz olmasını istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız.” dedi.

 

TÖMER Müdürü Prof. Dr. Yekbaş ise, “2013 yılında kurulan TÖMER’de Rektörümüz göreve geldiğinde 28 öğrencimiz vardı. Bugün 800 civarında öğrencimiz var. Türkiye’deki TÖMER’ler arasında saygın bir yere sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Rektörümüzün öncülüğünde yapılan çalışmalar sayesinde TÖMER bugün hem fiziki hem de teknolojik olarak üst seviyede bulunuyor.” dedi.

 

Yabancı öğrencilerin Sivas türkülerinden ve Türk kültürüne ait şarkıların seslendirdiği etkinlikte ayrıca Hababam Sınıfı filminden kesitler ile Sivas yöresine ve ülkemizin çeşitli yörelerine ait halk oyunları da sergilendi.
 



Haber Tarihi : 24.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER