Engelli Öğrencilerimize Mezuniyet Töreni

Üniversitemizde eğitim gören 8 engelli öğrenci için özel mezuniyet töreni düzenlendi. Türkiye’de ilklerden olma özelliği taşıyan tören sırasında öğrencilerin ve ailelerin heyecanlı oldukları gözlendi.


Bünyesindeki engelli öğrenci ve personelinin yaşadığı sıkıntıları gidermek için birçok proje ve çalışma yapan Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) öncülüğünde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim, CENGEL Sorumlusu ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanları, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.


Prof. Dr. Yıldız ve protokol üyeleri, öğrencilere diplomalarını verip çeşitli hediyelerle onları ödüllendirdiler.


Törende konuşan Prof. Dr. Alim Yıldız, "Bugün burada güzel bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. CENGEL'in hazırlamış olduğu bu törende Cumhuriyet Üniversitesi'nden mezun olan 8 öğrencimizi salonumuzda aileleri ile birlikte ağırladık. 8 öğrencimizden ön lisans, lisans ve yüksek lisans bitiren arkadaşlarımız var. Biz onların önündeki engelleri açmak için uğraşıyoruz. Her zaman onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.


Törende diplomasını alan Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans mezunu Hanife Yılmaz, çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Bize sürpriz oldu. Böyle bir şey olacağını bilmiyorduk. Biz de katıldık. Herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu


Ekonometri Bölümü Yüksek Lisans mezunu Çiğdem Alim ise, "Hiçbir başarının tek kişilik olduğunu düşünmüyorum. Aileme ve arkamda duran herkese çok teşekkür ediyorum. Engelli arkadaşlarım, gördükleri engeller karşısında yılmasınlar. Çünkü biz engelleri hep kafamızda oluşturuyoruz. Onları kafamızda bitirdiğimiz zaman daha mutlu ve başarılı olacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 12.06.2019

AYLARA GÖRE HABERLER