Hukuk Fakültesi ve Konservatuvara İlk Defa Öğrenci Alınacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Hukuk Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarına 2022 – 2023 eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci alınacak.

 

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın üzerinde durduğu ve 2022 yılı hedefleri içerisinde sıraladığı Hukuk Fakültesine ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarına öğrenci alımı yapılan çalışmalar neticesinde olumlu sonuçlandı. 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde Hukuk Fakültesi 60, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ise 20 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.

 

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bu iki bölüme öğrenci almak çok önemliydi. Yıllardır kağıt üzerinde var olan bu bölümlere öğrenci alınması ile birlikte iki tane daha okulumuzun kapısını öğrencilerimize açmış olduk. Dolayısıyla akademik ve idari personelimizle hazır olan bu birimlerimizde öğrencilerimizle bir araya gelecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Malumunuz geçen yılda yine pasif durumda olan Şarkışla Yüksekokuluna 10 yıl aradan sonra öğrenci alarak bu okulu da aktif hale getirmiştik. Bugün itibariyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin pasif hiçbir akademik birimi kalmamıştır. Ülkemize, Sivasımıza hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”dedi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 2010, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi ise 2017 yılında kurulmuştu. Gelenekten Geleceğe sloganıyla, geçmişten aldığı güçle nitelikli, çağdaş, uluslararası düzeyde eğitim vermeyi amaçlayan Türk Müziği Devlet Konservatuvarı bünyesinde 9, 2017 yılında kurulan Hukuk Fakültesinde ise 50 akademik personel yer alıyor.
 



Haber Tarihi : 27.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER