Rektörümüz Akademik Teşvik’te Yüksek Puan Alan Akademisyenlerle Buluştu

2019 yılında yapmış oldukları proje, araştırma, yayın, patent, atıf ve tebliğ gibi bilimsel çalışmaların baz alındığı akademik teşvik puanlama sistemine göre başarı gösteren ve en yüksek puanı alan akademisyenleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız Teşekkür Belgesi ile taltif etti.

 

Programa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş ile akademik teşvikte yüksek puan alan akademisyenler katıldı.

 

Rektör Yıldız Üniversitemiz akademisyenleri tarafından yapılan bilimsel çalışmalarda artışın devam ettiğini belirterek, “Bilimsel çalışmalar elbette bir ürüne dönüşmeli, bunu hep söylüyoruz. Buna çok ihtiyacımız var. Hocalarımızı teşvik ediyoruz, birkaç tane çalışma da ürüne dönüştü, bunlar bizi sevindiriyor. İnşallah daha güzel şeyler olacak sizlerin sayesinde. İdari görevimiz olsa da nihayetinde akademisyeniz. Bu idari görevler geçici. Biz de aynı çalışmaları yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Gözlük Kırmızıoğlu, “Bu çalışmaları yaparken Üniversitemizin, Rektörlüğümüzün arkamızda olduğunu bilmek çok önemli. Huzurlu bir ortamda çalışmak, imkânların lehimize kullanılması çok önemli. Çalışmalarımızı bu şekilde yapabiliyoruz. Arkadaşlarımı da tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Daşlı da, “Şimdiye kadar Sayın Rektörümüz birçok konuda akademik destekte bulundu; bilgisayar projesinden tutun yabancı dil projesine varıncaya kadar, o çok önemli bir projeydi, belki de Türkiye'ye örnek olabilecek bir projeydi ücretsiz yabancı dil kursu. Onun yanı sıra tasarruf tedbirleri yayınlanıncaya kadarki dönemde bildirilere, kongrelere vermiş olduğu destek de yine üzerinde durulması gereken akademik desteklerden bir tanesi. Bu tarz bir araya gelmelerin bundan sonra daha fazla katılımcıyla olabilmesi en büyük temennimiz. İnanıyorum ki gelecek yıllarla birlikte buraya gelen akademisyen sayısı daha da fazlalaşacaktır. Tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” diye belirtti.

 

Program Rektör Yıldız’ın başarılı akademisyenlerimiz; Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Prof. Dr. Fadime Suata Alpaslan, Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Emine Öztürk, Prof. Dr. Hüdaverdi Bircan, Prof. Dr. Ramazan Gürkan, Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Prof. Dr. Tarık Türk, Prof. Dr. Mukadder Mollaoğlu, Prof. Dr. Pınar Gözlük Kırmızıoğlu, Prof. Dr. Fatih Ungan, Prof. Dr. Yalçın Karagöz, Doç. Dr. Yılmaz Daşlı, Doç. Dr. Mustafa Kemal Bahar, Doç. Dr. Necati Alp Erilli, Doç. Dr. Halil İbrahim Ulusoy, Doç. Dr. Nail Altunay, Doç. Dr. Adil Elik, Doç. Dr. Ferda Alper Ay, Doç. Dr. Koray Sayın, Doç. Dr. Murat Köksal, Doç. Dr. Coşkun Karaca, Doç. Dr. Neslihan Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Alptekin Ulutaş, Dr. Öğr. Üyesi Özcan Işık ve Arş. Gör. Dr. Burak Tüzün’e Akademik Teşvik Belgelerini vermesiyle program son buldu.
 



Haber Tarihi : 16.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER