İran: Günümüzdeki Geçmiş

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sanat Kulübü tarafından “İran: Geçmişteki Günümüz” isimli konferans düzenlendi.


Konferansa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı ve konuşmacı Prof. Dr. Erdal Eser, akademisyenler, kulüp üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Erdal Eser konferansta 5 günlük İran gezisinde edindiği izlenimleri aktarırken İran’ın coğrafi koşulları, tarihi, şehirleri, İran tarihine damga vurmuş şahsiyetleri, tarihî eserleri ile ilgili bilgiler verdi.

Eser, “İran’da yaklaşık on farklı dil konuşulduğunu öğrendim ama bana herkes Türkçe biliyormuş gibi geldi çünkü Tahran ile Şiraz arası bir rota izledik. Biz Şiraz’dan Tahran’a kuzeye çıktık; bütün bu yol üzerindeki kentlerde ve yerleşmelerde çarşıda pazarda esnaf Türkçe konuşuyor. Konuşulan dilleri gösterirken Türkçeyi biraz saklamışlar gibi görünüyor ve Türklere karşı çok büyük bir sevgi var. Türkçe bilmelerinde bizim Türk dizilerinin çok büyük bir etkisinin olduğunu söylüyorlar gençler özellikle bu dizileri izleyerek Türkçeyi rahat öğrendiklerini söylüyorlar. Yabancı dillere karşı çokta yoğun bir ilgileri var.” diye konuştu.söylüyorlar. Yabancı dillere karşı çokta yoğun bir ilgileri var.” diye konuştu.
 



Haber Tarihi : 03.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER