Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı Konferansı

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Tel’in konuşmacı olarak katıldığı “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” konferansı düzenlendi.


Merkezi Amfi Salonu’nda gerçekleşen konferansa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Emine Dinçer, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Muammer Çırçır, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Gençlik döneminde oluşan ruhsal sıkıntıların aşılması için gençliği anlamak gerektiğini belirten Prof. Dr. Havva Tel, “Gençlik dönemi insan yaşamının bir evresi. Yetişkinliğe hazırlanma ile kimliğini oluşturmaya başladığı bir dönem. Yani çocuklukla yetişkinlik arasındaki dönem gençlik dönemi. Yaklaşık 12’nci yaşla başlamakta, 20 yaşa kadar uzamakta. Fiziksel olarak, ruhsal olarak gelişimlerin, değişimlerin yaşandığı bir dönem. Gençlerin bir an önce büyümek isteyip kurtulmak istedikleri, yetişkinlerin de ara sıra ‘Keşke genç olsaydım’ serzenişinde bulunduğu bir dönem. Bununla birlikte birçok bocalamanın, çatışmanın yaşandığı bir dönem. Çünkü kişinin kimliğini kazanması için zihnin netleşmesi, kendinin farkında olması gerekiyor. Ancak içinde yaşadığımız dünya hızla gelişen, değişen bir dünya. Teknoloji yaşantımıza giriyor. Teknolojinin yaşantımıza girmesi ile hayatımız bir yerde kolaylaşıyor. Ama bir tarafta da teknolojinin yaşantımızda bizi zorladığı, yeni sorunların ortaya çıktığı durumlar var. İşte gençlik bir yerde normal gelişimini tamamlama çabası içeresinde iken, bir tarafta da bunların üzerine bunlardan ortaya çıkabilecek sıkıntılarla baş etmek durumunda. Yani günümüz gençliği daha çok zorlanarak bu süreci yaşamak durumunda, teknolojinin getirdiği değişiklikler nedeni ile. O nedenle bizler gençliğin normal özelliklerini tanımak yani şu an gençlik döneminde olan sizler ve gençlerle yaşayan biz yetişkinler hem gençliğin normal özelliğini hem gençliği zorlayan aşılması gereken sıkıntılı durumları hem de bu durumda nerede nasıl yardım ve danışmanlık alacağımızı bilmek durumumdayız. Yani gençlik dönemine ilişkin bir bilgilenmek bir farkındalık kazanmak ve genç kuşakla yetişkin kuşağın biri birini anlayarak bu süreci yaşamasına fırsat vermek kendimizi bu anlamda geliştirmek zorundayız.” dedi.


Program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Emine Dinçer tarafından konuşmacı Prof. Dr. Havva Tel’e teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.



Haber Tarihi : 12.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER