Başarılı Sporcularımızdan Rektörümüze Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Wushu ve Hentbol takımını Rektörlük Makamında kabul etti.


Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Gül, son üç yılın Türkiye şampiyonu wushu takımımız ile hentbol müsabakalarında takım hâlinde üçüncü olan hentbol takımı hakkında bilgi sundu. Gül, “Üniversiteler Arası Wushu şampiyonası üç yıldır Üniversite Sporları Federasyonu faaliyetleri dâhilinde yapılıyor. Üç yıldır da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi takımları olarak 2015-2016 ve 2016-2017 yıllarında bayanlarda takım hâlinde Türkiye şampiyonu olduk. 2016-2017 yılında yine erkeklerde takımımız ikinci oldu. 2017-2018 sezonunda bayanlarda Türkiye derecesi elde ettik. Sporcularımızdan biri birinci, biri ikinci oldu. Erkeklerde ise takım hâlinde Türkiye şampiyonu olduk. 2019 yılında da inşallah Üniversiteler Wushu Türkiye şampiyonasını Üniversitemizde yapmak istiyoruz. Spor tesislerimiz önceki dönemlerde erken kapanıyordu, şimdi tabiri caizse 7/24 hâle getirdik.” dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında, “Biz Üniversitemizin bilimsel alanlarda olduğu kadar kültürel ve sportif alanlarda da başarılı olması için uğraşıyoruz. Üniversite olarak yapmamız gereken neyse üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na, Üniversitemize başarılı sporcularımız gelsin, onları öğrencimiz olarak alalım ve hatta bu arkadaşlarımız yüksek lisans ve doktoralarını da yapsınlar.” ifadelerini kullandı.


Çeşitli turnuvalara katılarak başarılı sonuçlar alan sporcular Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederken, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığının çalışmaları hakkında çeşitli talep ve önerilerini de ilettiler.


Programda alınan madalya ve kupalar Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teslim edilirken, başarılı sporculara hediyeleri takdim edildi.



Haber Tarihi : 12.06.2018

AYLARA GÖRE HABERLER