Rektörler Bölge Toplantısı Erzincan'da Yapıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ Yükseköğretim Kurulu tarafından “YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri” kapsamında yedincisi Erzincan Üniversitesinde gerçekleştirilen söyleşi programına katıldı.

"YÖK Kültür- Sanat Söyleşisi" öncesinde YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile birlikte Erzincan Valisi Ali Arslantaş' ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Rektörümüz Prof.Dr. Alim Yıldız’ın da hazır bulunduğu bölge rektörleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.
 
Bölge rektörleri toplantısının ardından Erzincan Üniversitesi Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen söyleşi programına geçildi. Programa YÖK yetkilileri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A.Yekta Saraç konuşmasında, “Yeni YÖK olarak önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşabilmek için durmaksızın çalışırken bir yandan da yükseköğrenim sürecimize yönelik çok önemli tehditlerle de mücadele etmekteyiz. Eğitimin bir ülkenin nasıl istikbali için esas unsur olduğunu kabul ediyorsak, eğitim ve öğretimin bütün kademelerinde ve boyutlarında nitelik ve liyakatten sapıldığında; bir amaç değil kamu kurumlarında hâkimiyet için bir araç halini aldığında o ülke için güvenlik zaafı noktası olabileceğini de 15 Temmuz gecesi gördük ve yaşadık. 
 
Türkiyemiz, ülkemiz, vatanımız, memleketimiz 15 Temmuz Cuma gecesi bir facianın eşiğinden döndü. Doğrudan millî varlığımıza ve anayasal düzenin üzerine kâbus gibi çöken bir karanlığı yaşadık o gece. Türk milletinin iktidarı ve muhalefetiyle iradesi, karşı duruşu, askeriyemizin meşru düzeninin bu girişimi reddetmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın olağanüstü kararlı duruşu ve liderliği etrafında kenetlendi ve bu liderlik ertesi gün bizi yeniden aydınlığa taşıdı. 
 
Gizli ve sinsi bir biçimde devlet içinde ve toplumda örgütlenen bu yapı, artık net olarak görülüyor ki silahlı kuvvetlerde, emniyette ve yargıda olduğu gibi eğitimde ve üniversitelerde de yerleşmişler ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı durmaya cesaret edebilmişlerdir. Bu yapının yerleştiği hiçbir kurumu zedelemeden hepimizin görevi bu terörist yapıdan bütün kurumlarımızı ve ülkeyi kurtarmaktır. Üniversiteler olarak bu dönemin, yıllardır katettiğimiz yolları tahrip etmesine, bizi tekrar geri götürmesine izin vermeyeceğiz.
 
Üniversitelerimiz aynı zamanda toplumun huzuruna da katkıda bulunmalıdırlar. Günümüzde üniversitelere toplumun inşasında dönüştürücü, neredeyse bütün alanlarda örneklik teşkil etmesi beklenen mükemmeliyet kurumları olarak bakılıyor. Bu konuda da yükseköğretim kurumlarımızın üstüne düşeni yapacaklarından eminiz.” dedi.
 
Söyleşinin ardından YÖK Başkanı Saraç, öğrenci ve akademisyenlerle karşılıklı sohbet ederek katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.
 



Haber Tarihi : 13.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER