Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ailesi Depremzedelerin Yanında

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Depremlerin ardından arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin birçok ilinden yardımlar afet bölgesine gönderilmek üzere hazırlanıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), afet bölgesine temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu bir kamyon yardım malzemesi gönderdi.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı açıklamada, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesi olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatıyoruz. Bugün Üniversitemiz bünyesinde topladığımız yiyecek, giyecek, jeneratör, benzin gibi acil ihtiyaçları içeren bir kamyon malzemeyi Elbistan'a gönderdik. Ayrıca İnönü Üniversitesi Rektörümüzle görüşerek İnönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen ve idari personel ile Üniversitemiz öğrencilerinden evi depremde zarar görenleri Sivas'ta misafir etmek için bir otobüs görevlendirdik. Diğer üniversitelerin de özellikle yardım için belli bir bölgeyi belirlemelerinin yardımların her yere dengeli dağıtılması için önemli olduğu kanaatindeyim. Bu sayede üniversitelerin destek olacağı noktaları belirlersek muhtemel karışıklıkları da önlemiş oluruz diye düşünüyorum. Çünkü şu anda henüz yardım ulaşmayan özellikle ekmek ve su başta olmak üzere gıda, battaniye ve kışlık giyeceğe ihtiyaç olan birçok bölge var. Afet bölgesindeki bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimiz tüm gücüyle afet bölgesinde varlığını ve imkânlarını göstermektedir.” dedi.

 
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız son olarak, “Yapılan yardım çağrılarına sessiz kalmayan birlik ve beraberlik için çaba sarf eden, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi personeline teşekkür ediyorum. Yardımlara devam etmek isteyen personellerimiz 15 Temmuz Spor Salonu’na yardımlarını ulaştırabilirler.” dedi. 


Nakdî yardımda bulunmak isteyenler, Rektörlüğümüz tarafından Vakıflar Bankasında açılmış olan aşağıda ki hesap numarasına bağışta bulunabilir.
TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
TL : TR64 0001 5001 5800 7319 5745 58



Haber Tarihi : 07.02.2023

AYLARA GÖRE HABERLER