Diş Hekimliği Öğrencilerimiz Beyaz Önlük Giydi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından geleneksel hâle gelen ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Konferans Salonu’nda düzenlendi.


Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, SGK İl Müdürü Kadir Boztepe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Sivas Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Fatih Uçar, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanları Doç Dr. Oğuzhan Görler, Dr. Öğr. Üyesi Enis Baha Biçer, dekanlar, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Diş hekimliğinin sadece diş hekimliği olmadığını belirten Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu açış konuşmasında, “Diş Hekimliği üretkenliği ile sanatçı, el becerisi ile zanaatkâr, hastanın korkusunu giderdiği için psikolog, diş hastalıklarını tedavi ettiği için hekimdir. Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü’nün yaptığı araştırmaya göre ileri teknolojik gelişmeler karşısında diş hekimliğinin yok olmayacağı, aksine daha da ihtiyaç duyulabilecek meslekler arasında gösterilmektedir.” şeklinde konuştu.


Programda konuşan Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Uçar diş hekimliğinin insan sağlığına hizmet eden bir meslek olduğuna değinerek, ”Kutsal ve onurlu bir meslek. Bir o kadar da zor bir mesleğimiz var. Zor bir eğitim süreci sizleri bekliyor.” dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında ilk diş hekimliği fakültesinin 22 Kasım 1908 yılında kurulduğunu, bu tarihten itibaren 22 Kasım’ın “Diş Hekimliği Günü”, 18-22 Kasım tarihlerinin ise “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlandığını söyledi.


Rektörümüz, Diş Hekimliği Fakültesinin hem eğitim hem de hastalara hizmet bakımından çok iyi bir noktada yer aldığının altını çizerek çeşitli kurumlarla yapılan protokollere değindi.


Rektörümüz Yıldız, “Bunlardan en önemlisi 15 Temmuz Kliniği’ydi. Orada şehit yakınlarımıza, gazi ve gazi yakınlarımıza tedavi verdik ve hiçbir sıkıntı olmadı. İlçelerden, köylerden hastalarımız geldi, tedavi gördüler ve evlerine de tekrar bırakıldılar.” diye konuştu.


Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız öğrencilerin iyi bir eğitim almalarını önemsediklerini vurgulayarak şunları söyledi:


“Bizim onlardan istediğimiz şu: İyi bir eğitim almaları, kendilerini iyi yetiştirmeleri, 5 yıl sonra iyi ki Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne gittim demeleri. Bu bizim kazancımız olacaktır.”


Konuşmaların ardından törende Rektörümüz başta olmak üzere yönetimimiz ve akademisyenlerimiz öğrencilere önlüklerini giydirdiler.



Haber Tarihi : 21.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER