Hemşirelikte Mezuniyet Sonrası Eğitim ve Kariyer Planlaması

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Üniversitemiz Merkezî Amfi’de, Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe KARADAĞ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Hemşirelikte Mezuniyet Sonrası Eğitim ve Kariyer Planlaması” konulu konferans gerçekleştirildi. 


Programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, öğretim elemanları ile Hemşirelik Bölümü öğrencileri katıldı. 

Programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Havva Tel, “Her bir meslek toplumdaki bireylerin ihtiyaçlarından ortaya çıkmıştır. Mesleklerin toplumun ihtiyacı olan hizmeti doğru ve etkin olarak karşıladığı ölçüde vazgeçilmez ve saygındır. Bunun için meslek üyelerine yalnızca okulda aldıkları eğitim yetmemektedir. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak çalışırken de mesleki bilgi ve becerilerin sürekli geliştirilmesi gerekmektedir.” dedi.

Daha sonra konuşan Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ, Cumhuriyet Üniversitesinde ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bölümünüzün öğrenci profilini ve öğretim kadrosunu çok iyi biliyorum. O nedenle bu tanıtım konferansına buradan başladım.” dedi. Prof. Dr. Karadağ konuşmasında hemşirelerin çalışma alanları, mezuniyet sonrası eğitimin önemi, bilgiye ulaşma yolları, mevcut kaynak ve imkânlar, bu kaynaklara ulaşma yolları gibi birçok konuya değindi.
 



Haber Tarihi : 24.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER