Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız “Uluslararası Yunus Emre ve Anadolu’da Türk Yazı Dilinin Gelişimi Sempozyumu’na Katıldı

 Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, ‘Uluslararası Yunus Emre ve Anadolu’da Türk Yazı Dilinin Gelişimi Sempozyumu’ açılış programına katıldı.

 

Kırşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyuma Kırşehir Valisi İbrahim Akın,  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Zeki Eraslan, üniversite akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

 

Vali İbrahim Akın, sempozyum programında yaptığı konuşmasında, içindeki insan sevgisi ve engin hoşgörüsü ile bizleri barışa, dostluğa, yardımlaşmaya ve birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya yönlendiren Yunus Emre’nin eserlerindeki üslubunun, özgünlüğünün, dili kullanış şeklinin ve anadilimiz Türkçeye verdiği kıymetin paha biçilemez bir cihet olduğunu söyledi.

 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da konuşmasında, “Yunus Emre, dünyaya gönül yapmaya gelen ve bu uğurda Anadolu’nun manevi mimarlığını üstlenen büyük bir şahsiyettir. Derin anlamları olan fakat söyleyiş tarzıyla sade ve anlaşılır bir dili olan şiirleriyle Anadolu insanına kendi dilinden gerçeği anlatan eşsiz bir dehadır Yunus. Sempozyum süresince ülkemizin çeşitli üniversitelerinden ilimize gelen 70 akademisyen Yunus Emre ile ilgili bütün konulara değinilecekler.” şeklinde konuştu.

 

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Zeki Eraslan da konuşmasında, “İnsanların gönül dünyasına hükmedebilenlerin diyarı olan Ahi Evran’dan Yunus Emre’ye, Yunus’dan Neşet Ertaş’a çok büyük değerlere sahip olan Anadolu’nun kadim şehri Kırşehir’de bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, sempozyumun faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise Yunus Emre ile ilgili her türlü bilimsel etkinliği dikkatle takip etmeye çalıştığını ve bu tür düzenlenen sempozyumlarda bir akademisyen olarak katkı vermekten ve Anadolu coğrafyasının bağrından doğmuş olan Yunus Emre’nin Türkçeye ve gönül dünyamıza  katkısı üzerine  bir bildiri sunduğundan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

 

 

Üç gün sürecek olan ‘Uluslararası Yunus Emre ve Anadolu’da Türk Yazı Dilinin Gelişimi Sempozyumu’nda akademisyenler 16 oturumda 67 bildiri sunacaklar.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Karakaya’yı Ziyaret Etti

 

Uluslararası Yunus Emre ve Anadolu’da Türk Yazı Dilinin Gelişimi Sempozyumuna katılmak amacıyla Kırşehir’de bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette Rektörüz Prof. Dr. Alim  Yıldız ve Rektör Taş, Sempozyumun düzenlenmesinde vermiş olduğu katkı nedeniyle Rektör Karakaya’ya teşekkür etti.



Haber Tarihi : 05.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER