Nevbahar Şiir Dinletisi Gerçekleştirildi

Rektörlüğümüz tarafından hazırlanan Nevbahar Şiir Dinletisi, Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda yapıldı.

 
Ülkemizin yetiştirdiği en önemli şairlerden birisi olan Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen şiir dinletisinde Üniversitemiz öğrencileri Türk edebiyatının önemli şairlerinden şiirler okudular.
 
Dinletiye Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek ile öğrenciler katıldı.
 
Türk edebiyatının güçlü isimleri İsmet Özel, Ataol Behramoğlu, Mustafa Akar, Süleyman Çobanoğlu, Edip Cansever, Alper Gencer gibi şairlerin şiirlerinin seslendirildiği programda ney dinletisi de yer aldı.
 
Program öğrencilere belge verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bahaettin Karakoç Kimdir?
 
Kahramanmaraş'ta 1930'da doğan şair Bahaettin Karakoç, 1983'te Kayseri Sanatçılar Derneğince "Yılın Şairi" seçildi. Karakoç, 1986'da "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabıyla şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği ödülü, 1991'de ise Diyanet Vakfınca düzenlenen münacat yarışmasında "Beyaz Dilekçe" şiiriyle birincilik ödülü kazandı. "Türkçenin Uluslararası 2’nci Şiir Şöleni" için gittiği Almatı'da 1993'te "Büyük Abay" ödülüne layık görülen Karakoç'a, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 2014'te "fahri doktora unvanı" verildi. Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan şair 17 Ekim 2018’de Kahramanmaraş’ta vefat etti.
 



Haber Tarihi : 11.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER