29 Ekim Resim Sergisi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yılı münasebetiyle Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Tasarım Kulübü ile Kültür Sanat Kulübü iş birliğiyle Sivas Arkeoloji Müzesi’nde “29 Ekim Resim Sergisi” düzenlendi.

 

Düzenlenen sergi hakkında açıklamada bulunan Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut, “Bu sergi Cumhuriyetimizin 96’ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiğimiz bir sergi. Sergimizi Sivas Arkeoloji Müzesi’nde de açmak Sivas’taki tüm okullarımızın katılımını sağlayabilmek adına iyi bir düşünce oldu. Toplamda otuz beş tane Atatürk’le ilgili ve Cumhuriyeti anlatan resim çalışıldı. Fakültemizde eğitim alan birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan öğrencilerimiz emeklerini esirgemeden ellerinden gelenin en iyisini yaptılar.” dedi.

 

Sanat ve Tasarım Kulübü Başkanı 3’üncü sınıf öğrencisi Ece Akgün, “Cumhuriyetimiz 96’ncı yılı dolayısıyla böyle bir sergi açtık. Arkadaşlarımızla beraber ilk etkinliğimizi düzenliyoruz ve bu etkinlikten dolayı burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Sergimizde karışık teknikte yağlı boya, kuru boya, sulu boya akrilik tarzında birçok tekniklerde çalışmalarımız var.” şeklinde konuştu.

 

Kültür Sanat Kulübü Başkanı Fevzi Batuhan Şahiner, “Bugün burada Sanat ve Tasarım Kulübü ile ortak bir etkinlik gerçekleştirdik. Kültür Sanat Kulübü olarak düzenlenen sergiye müzik desteği vermiş bulunmaktayız.” dedi.



Haber Tarihi : 04.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER